Haberler

Genelkurmay, Kurtarma Çalışmalarına Katıldı

Genelkurmay Başkanlığı Doğal Afet Arama Kurtarma Birliği'nden Bir Ekip, Diyarbakır'a Gelerek Eğitilmiş Köpeklerle Kurtarma Çalışmalarına Katıldı.

Genelkurmay Başkanlığı Doğal Afet Arama Kurtarma Birliği'nden bir ekip, Diyarbakır'a gelerek eğitilmiş köpeklerle kurtarma çalışmalarına katıldı.

Edinilen bilgiye göre, 7. Kolordu Komutanlığı Kurtoğlu Askeri Lojmanları'ndaki Şahinkaya Apartmanı'nda kalorifer kazanının patlaması sonucu meydana gelen çökmenin ardından sivil savunma, itfaiye ve askeri personelce başlatılan kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalara zaman zaman ara verilerek, tamamen sessiz bir ortam sağlandıktan sonra hassas ses cihazlarıyla enkaz altında kalanların yerlerinin belirlenmesine çalışılıyor.

Binada oturanlardan büyük bir bölümünün mesaide olması ve çocukların da okula gitmesi nedeniyle daha büyük bir facianın önlendiği bildirildi.

Kalorifer kazanının patlamasından sonra yapılan çalışmalarla enkaz altından toplam 8 kişi yaralı olarak kurtarılırken, enkaz altında olduğu bildirilen 8 kişinin kurtarılmasına çalışılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title