Haberler

Genelkurmay: "Kandil'de 43 Hedef Tam İsabetle Vuruldu"

Genelkurmay Başkanlığı, Kandil Dağı'na Düzenlenen Hava Harekatında 43 Hedefin Tam İsabetle Vurulduğunu Duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı, Kandil Dağı'na düzenlenen hava harekatında 43 hedefin ateş altına alındığını, çok sayıda PKK'lının etkisiz hale getirildiğini, örgüte ait 29 barınak, 5 mağara, 5 malzeme deposu, 3 kontrol noktası ve bir haberleşme noktasının kullanılamayacak şekilde tahrip edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan "Bilgi Notu"nda, gece saatlerinde gerçekleştirilen harekat sırasında en gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemlerinin kullanıldığı ve PKK'ya ait olduğu doğrulanan hedeflerin tam isabetle vurulduğu belirtildi. Harekatta zaman ve mekan bakımından baskın sağlanmasının, PKK'ya önemli bir darbe daha vurulmasına imkan verdiğinin ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

-OPERASYONLAR YURT İÇİ VE DIŞINDA KARARLILIKLA DEVAM EDECEK"

"Hava harekatında toplam 43 hedef ateş altına alınmıştır. Bu kapsamda, vurulan tesislerde bulundukları istihbarat kaynaklarınca teyit edilen çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken; terör örgütüne ait 29 barınak, 5 mağara, 5 malzeme deposu, 3 kontrol noktası ve bir haberleşme noktası kullanılamayacak şekilde tahrip edilmiştir. Terörle mücadele kapsamında icra edilen operasyonlar, askeri gereklere göre yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla devam edecektir." (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title