Haberler

Afrin'den Dikkat Çeken Detay: Harekata Katılan Tüm Askerler Profesyonel

Güncelleme:

Afrin operasyonuna katılan birliklerin tamamının profesyonel askerlerden oluştuğu ortaya çıktı.

Afrin operasyonuna katılan askerlerle ilgili çarpıcı gerçek ortaya çıktı. Genelkurmay'dan alınan bilgiye göre Sınır ötesinde gerçekleştirilen harekâta katılan birliklerimizin tamamı profesyonel askerlerden oluşuyor.

"BÜTÜN ASKERLER PROFESYONEL"

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Afrin operasyonuna katılan askerlerle ilgili çarpıcı bir bilgiyi bugün köşesinden paylaştı. Altaylı Genelkurmay'ı bilgi almak için telefonla aradığını, gelen bilginin kendisini rahatlattığını ve bölgedeki bütün askerlerin profesyonel askerler olduğunu söyledi.

Genelkurmay'ı arayarak Suriye'deki PKK varlığına yönelik harekâtta yer alan askerlerin ne kadarının "profesyonel asker", ne kadarının ise zorunlu askerlik görevi için silah altına alınan erlerden oluştuğunu sorduğunu ifade eden Altaylı, aldığı yanıtın ardından içinin rahatlığını belirtti.

BİZZAT GENELKURMAY'I ARAMIŞ

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı'nın 'Hepsi profesyonel asker' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Merak ettiğim bir şeyi öğrenmek için dün Genelkurmay'ı aradım. Suriye'deki PKK varlığına yönelik harekâtta yer alan askerlerimizin ne kadarının "profesyonel asker", ne kadarının ise zorunlu askerlik görevi için silah altına alınan erlerden oluştuğunu öğrenmek için.

"GEREKTİĞİ KADAR ASKERİMİZ HAREKAT ALANINDA"

Genelkurmay'dan gelen bilgi şu oldu: "Bölgedeki askeri varlığımız hakkında sayısal bir bilgi vermemiz mümkün değil. Gerektiği kadar askerimiz harekât alanına sevk edildi."

"GELEN BİLGİ İÇİMİ RAHATLATTI"

Sayısal değil oransal bilgi istediğimi söylediğim zaman aldığım yanıt ise içimi bir nebze olsun rahatlattı: "Sınır ötesinde gerçekleştirilen harekâta katılan birliklerimizin tamamı profesyonel askerlerden oluşmaktadır."

"RİSKİ EN AZA İNDİRME DONANIMINA SAHİPLER"

Diyeceksiniz ki:"Onlar bu ülkenin evladı değil mi?" Evladı elbet. Onların kılına zarar gelmesi, içimizi yakar. Rahatlamamın sebebi o değil. En azından "askerliği meslek olarak seçmiş, bunun eğitimini yıllardır almış, görevlerinin risklerini bilerek bu mesleği tercih etmiş ve iyi eğitimleri nedeniyle riski en aza indirme donanımına sahip"askerlerimiz orada.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fatih Altaylı Habertürk Suriye Afrin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title