Haberler

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Terör Olaylalı ile İlgili Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, meydana gelen terör olayları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, meydana gelen terör olayları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamkada, 06 Ekim 2013 günü, 8'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı (Beytüşşebap) inşaatında kullanılmak üzere mermer taşıyan sivil bir TIR'ın, mermerleri boşaltmayı müteakip dönüş yolunda, saat 16.30 sıralarında Şırnak/Beytüşşebap Sıcakçeşme Mevkiinde, 3 bölücü terör örgütü mensubu (yöresel kıyafetli, Kaleşnikof piyade tüfekli, hücum yelekli) tarafından durdurularak yakıldığı belirtildi. TIR şoförü A.B.'nin, görevden dönen 2 Jandarma Asayiş Komando Timine Aşağıdere Köyü bölgesinde bildirmesi ile olayın öğrenildiği kaydedilerek olay yerinde 06 Ekim 2013 saat 17.00'de yapılan incelemede; TIR'ın yandığı, olay bölgesinde kimsenin bulunmadığı tespit edilmiş, bölücü terör örgütü mensuplarının kaçış istikameti olarak değerlendirilen olay bölgesinin kuzeyinde arama tarama yapıldığı ancak, bölücü terör örgütü mensuplarına ait iz ve emareye rastlanılmadığı vurgulandı.

Açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının, araç şoförü A.B. ve mermer sahibi M.Ü.'yü araçtan indirerek cep telefonlarını aldıkları, mermerin 8'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığına getirildiğini öğrenmeleri üzerine "Sizi kaç defa uyardık. Neden götürüyorsunuz?" şeklinde konuşarak tırı yaktıkları, 10 dakika kadar alev almasını bekledikten sonra, şahısları serbest bırakarak kuzeye doğru Ilıcak Mezrası istikametinde uzaklaştıkları öğrenildiği kaydedilyerek Beytüşşebap Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ayrıca, bir siyasi parti organizesinde hareket eden bölücü terör örgütüne müzahir 50-60 kişilik bir grup tarafından, Mardin/Savur İlçesi Taşlık ve Yazır Köylerinde, "1992 yılında aynı bölgede 33 teröristin etkisiz hale getirilmesi" ile ilgili olarak; harabe ve kullanılmaz durumda olan birer evin, sözde müze haline getirilmesi maksadıyla, çevresine duvar yapımına başlandığı, temizlik, tadilat ve onarım yapıldığı bilgisi alındığı ifade edildi.

Bölücü terör örgütü mensubunun, 06 Ekim 2013 saat 10.00'da Bitlis İl Merkezi Kayalıbağ Köyü Karaca Mezrası mülki sınırları içerisinde ağaç kesimi yapan 7 vatandaşı, 2 saat kadar alıkoyarak darp ettiği ifade edilerek şöyle denildi:

" Müteakiben yanlarındaki kamyonu gasp ederek, şahıslara ait 5 katırı kamyona yüklemiş ve Z.İ. isimli şahsı da yanlarına alarak aynı gün saat 12.00 sıralarında, bölgeden uzaklaşmışlardır. Olay, vatandaşların Siirt İl Jandarma Komutanlığı 156 Jandarma İmdat telefonunu aramaları ile öğrenilmiştir. Olay mağduru 2 vatandaş, 06 Ekim 2013 saat 15.00'te Karınca Jandarma Karakol Komutanlığına gelerek müracaat etmiş ve diğer mağdurların olay bölgesinde kaldıklarını beyan etmiştir. Ormanda ağaç kesimi yapan 2 müteahhit (Ç.A., A.K.), kamyonu takip etmiş ve kamyonu teröristlerden alarak aynı gün saat 16.45'te Karınca Jandarma Karakol Komutanlığına gelmiştir. Kaçırılan 1 vatandaş ve 5 katır halen teröristlerin elindedir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title