Haberler

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 28 Kasım tarihinde sınırötesi operasyonla yetkilendirildiği, Kuzey Irak'ta bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek için alınan tedbirler çerçevesinde ilk operasyonun bugün gerçekleştirildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, 28 Kasım 2007 tarihinden itibaren sınırötesi harekat konusunda yetkilendirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen yetki çerçevesinde, Irak'ın kuzeyinde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek için gereken askeri tedbirleri alacaktır. Bu kapsamda; ilk operasyon 1 Aralık 2007 tarihinde (bugün) icra edimiş olup, elde edilen istihbarata bağlı olarak operasyonlara devam edilecektir. İcra edilecek operasyonlar, münhasıran PKK KONGRA-GEL terör örgütünü

hedef almakta olup, Irak'ın kuzeyinde yaşayan halka ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne düşmanca bir harekette bulunmadıkları sürece, yerel gruplara karşı değildir" denildi.

(YT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title