Haberler

Genelkurmay Başkanı Özel: Keşke Bizde Çalışmaların İçinde Yer Alsaydık

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, çözüm sürecine ilişkin kendilerine bir yol haritası verilmediğini ve hükümetin çözüm sürecini yürüten bir çalışma yaptığını kaydederek, "O çalışmanın içinde yokuz. Keşke biz de olsaydık. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylemişti, henüz bir şey gönderilmedi. Görürsek biz de görüşlerimizi söyleriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'nde verdiği 30 Ağustos Resepsiyonu'na katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel burada gazetecilerin sorularına cevaplandırdı.

Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda arkadaşlarının özgür kaldığını hatırlattı. Kendisi için önemli olanın onların özgürlüğü olduğunu belirten Özel, "Şu an çok rahatım ama davalar henüz sonuçlanmadı. Eğer beraat olursa daha çok mutlu olacağım. Şimdi dileğim beraat olması. Dosyanın kapanması önemli" dedi.

-"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZDE NÜANS FARKLARI OLDU"-

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın "bedelli askerlik Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasının ardından gündeme gelebilir" sözlerini değerlendiren Özel, kendilerine bu konuda resmi bir müracaat olmadığını Genelkurmay'da da bu konuyla ilgili bir çalışma olmadığını belirtti.

Çözüm sürecine ilişkin sorulara da cevap veren Orgeneral Özel, sürece ilişkin yol haritasının kendilerine verilmediğini ve bu yol haritasını medyadan öğrendiklerini söyledi. Hükümetin bu konuda bir politikası olduğunu aktaran Özel, "O çalışmanın içinde yokuz. Keşke biz de olsaydık. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylemişti, henüz bir şey gönderilmedi. Görürsek biz de görüşlerimizi söyleriz" değerlendirmesinde bulundu.

Özel'e çözüm süreciyle ilgili olarak daha önce söylediği "Kırmızı çizgilerimiz var" açıklamasının anımsatılarak bu kırmızı çizgilerin devam edip etmediğinin sorulması üzerine, "Kırmızı çizgiler aşınırsa gereğini yapacağımızı söyledik, gereğini de söyleriz. 30 senedir bu mücadeleyi biz yürütüyoruz" dedi.

10 yıl öncesine göre kırmızı çizgilerde nüans farkı olduğunu kaydeden Özel, anaların ağlamamasını kendilerinin de istediğini ve ülkenin bütünlüğünden yana olduklarını aktardı.

-"MİT VE EMNİYETTEN BELGE PARALEL YAPI BELGESİ GELMEDİ"-

"Paralel yapının ordudaki yapılanmasıyla ilgili disiplin kurulları işletilecek mi?" sorusuna Özel, "Türk Silahlı Kuvvetleri elinde bilgi ve belgeyle çalışır. Bunun dışında MİT ve emniyetten belge istedik ama bize şu ana kadar bilgi belge gelmiş değil. İmzasız ihbar mektuplarıyla işlem başlatamayız. Türk Silahlı Kuvvetleri hukukun üstünlüğüne inanır, buna göre gereğini yapar" diye konuştu.

1 Eylül'de yapılacak Adli Yıl açılış törenine İstanbul'da olacağı için katılamayacağını söyleyen Özel, ancak akşam Meclis'te düzenlenecek resepsiyona katılacağını belirtti.

-ERDOĞAN RESEPSİYONDA TÜRKÜ SÖYLEDİ-

Öte yandan resepsiyona ilk kez ev sahipliği yapan Erdoğan, sanatçı Yavuz Bingöl ile birlikte "Yemen Türküsü"nü söyledi. Geçtiğimiz resepsiyonlardan farklı olarak gazetecilere açıklamalarda bulunmayan Erdoğan, gazetecilerle fotoğraf çektirdi ve siyaset dışı sohbet etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'da resepsiyonda gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı fakat Davutoğlu da gazetecilere açıklama yapmak istemedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Çankaya Köşkü Beşir Atalay Necdet Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title