Haberler

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ: Saylan'ı Anmak TSK'nın Borcudur

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Prof. Dr. Türkan Saylan'ı anmanın TSK'nın bir borcu olduğunu söyledi.
Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda, "Doğumunun 128'inci Yıl Dönümünde Asker ve Devlet Adamı Atatürk" konulu bir panel düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Prof. Dr. Türkan Saylan'ı anmanın TSK'nın bir borcu olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda, "Doğumunun 128'inci Yıl Dönümünde Asker ve Devlet Adamı Atatürk" konulu bir panel düzenlendi. Panelin sunumunu yapan Albay Murat Aygün, hayatını kaybeden Prof. Dr. Türkan Saylan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Albay Aygün, "Türk Saylan'ı kaybettik. Atatürk'ün görmek istediği Türk kadınını temsil eden Saylan'ın hizmetleri unutulmayacak ve her zaman saygıyla hatırlanacaktır. Kendisini rahmetle anıyorum" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda düzenlenen panelde verilen arada basın mensuplarının Albay Aygün'ün konuşmasını sorması üzerine, "Amacımız mesaj vermek değil. Türkan Saylan'ı anmak istedik. Kendisinin ölümü büyük bir kayıptır. Onu anmak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir borcudur" diye konuştu. (ANKA)

(ÜNS/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title