Haberler

Denizkurdu 2017 Tatbikatı'na Katılan Orgeneral Akar, Geceyi Denizde Geçirdi

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Denizkurdu 2017 Tatbikatı'na katıldı. Donanma Komutanı Oramiral Kösele, Yarbay Akdoğan'a vur emri verdi. Akar ve beraberindeki heyet geceyi denizde geçirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Denizkurdu 2017 Tatbikatı kapsamında Marmaris açıklarında yapılan gece atışlarını takip etti, geceyi Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait fırkateynde geçirdi. Orgeneral Akar, "Teröristle mücadele harekatı PKK/PYD/YPG'nin yanı sıra FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle de en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir." dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı en büyük tatbikatı Denizkurdu 2017 Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk kara suları, uluslararası sular ve hava sahasında devam ediyor.

Komutanlığın yüzer, uçar ve dalar tüm unsurlarının katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatı Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele sevk ve idare ediyor. İki yılda bir gerçekleştirilen ve 13 Mayıs'ta başlayan tatbikatın dün geceki bölümüne Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesi de katıldı. AA ekibi de tatbikatın gece faaliyetlerini TCG Kemalreis Fırkateyni'nden takip etti.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI FORSU ÇEKİLDİ

Tatbikat için Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığına helikopterle gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile liman bölgesine geçti.

Orgeneral Akar'ın, tatbikatın sancak gemisi TCG Kemalreis'e gelişinde "silistre" adı verilen, üst rütbeli subayların savaş gemilerine çıkışında çalınan geleneksel denizci düdüğü çalındı. Bahriyeli geleneklerine göre gemiye çıkışında ilk olarak geminin arka bölümündeki Türk bayrağını selamlayan Orgeneral Akar'ı Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele karşıladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca gemilerde yeni kullanıma başlanan eğitim üniformasından giyen Orgeneral Akar'a, tören mangasını selamlamasının ardından Donanma Komutanlığına ait şapka takdim edildi. Orgeneral Akar'ın TCG Kemalreis Fırkateyni'ne çıkmasının ardından gemi ana direğine Genelkurmay Başkanlığı forsu çekildi.
GEMİDE KARARTMA UYGULANDI

Geminin demir alıp limandan ayrılmasının ardından Orgeneral Akar ve beraberindekilere Donanma Komutanı Oramiral Kösele tarafından brifing verildi.

Brifing sonrası olası bir denizaltı saldırısına karşı harekat uygulaması hayata geçirildi. Bu kapsamda gemide alarm verildi, karartma uygulandı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 helikopter ile deniz karakol uçağı deniz üzerinde arama yaparken harekata 2 gemi de katıldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, söz konusu faaliyeti geminin savaş harekat merkezinden takip etti. Senaryo kapsamında denizaltı tehdidinin ortadan kaldırılmasının ardından Akar geminin köprü üstü bölümüne geçti. Burada görevlilerle sohbet eden, bilgi alan Orgeneral Akar, daha sonra posta çantası eğitimini takip etmek üzere sancak bölümüne gitti.

Posta çantası alma-verme eğitimi kapsamda TCG Salihreis Fırkateyni tatbikatın sancak gemisi Kemalreis Fırkateyni'ne seyir halindeyken 40 metre yaklaştı.

Roket tüfeği atışının ardından 2 gemi arasında halatla bağlantı kuruldu. Bu bağlantıdan gemiler arasında malzeme alışverişi gerçekleştirildi.
BİSMİLLAH, ATIŞ SERBEST

Tatbikat kapsamında gece atışları da yapıldı.Römorkörün çektiği 10 kilometre uzaklıktaki hedefe sancak gemisinden top atışları gerçekleştirildi.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Donanma Komutanı Oramiral Kösele, gemi komutanı Deniz Kurmay Yarbay Ayhan Akdoğan'a atış emri verdi. Akdoğan'ın "Bismillah, atış serbest" ifadesinin ardından başlayan atışlarda hedef tam isabetle vuruldu.
Atışların ardından Doğu Akdeniz'deki seyir devam etti. Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar geceyi gemide geçirdi.
ORGENERAL AKAR'IN DEĞERLENDİRMELERİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, gece atışlarının başarıyla tamamlanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, TSK tarafından icra edilen her türlü harekatın uluslararası hukuka uygun planlanarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Orgeneral Akar, şunları kaydetti:

"Silahlı kuvvetler olarak icra edilen faaliyetlerde tüm komşularımızla iyi komşuluk ilişkileri tesis ederek ülkeler arası dostluk ve barışı idame ettirmek her zaman göz önünde bulundurduğumuz temel bir prensip olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri, üç tarafı denizlere açılan ülkemizin hak ve menfaatlerinin korunmasında daima milletin emrinde ve verilecek her türlü göreve hazırdır."

Denizkurdu 2017 Tatbikatı ile bunun bir kez daha gösterildiğini ifade eden Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta Suriye ve Irak olmak üzere gerek yurt içi gerek yurt dışında teröristle mücadele harekatına aralıksız devam ediyor. Diğer taraftan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da mavi vatanda ülkemizin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla modern donanımlı platformları ve eğitimli personeliyle gece gündüz demeden çalışıyor. Teröristle mücadele harekatı PKK/PYD/YPG'nin yanı sıra FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle de en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir." diye konuştu.

Akar, gece atışlarının başarıyla gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.
DENİZKURDU 2017 TATBİKATI

Tatbikatla, kriz ortamından konvansiyonel bir harp ortamına geçiş sürecinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı tüm unsurların verilecek görevleri yerine getirebilme yeterlilikleri, onarım ve lojistik destek imkanlarının ihtiyaçları karşılama kapasitesi değerlendiriliyor.

Mevcut komuta kontrol yapısının etkinlik seviyesini gerçekçi koşullarda deneme imkanı da sunan tatbikatta diğer kuvvetlerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığına sağlayacağı desteklerin işlevselliği de tespit ediliyor.

Denizkurdu 2017 Tatbikatı'na Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 14 fırkateyn, 5 korvet, 15 hücum bot, 8 denizaltı, 6 mayın avlama gemisi, 13 lojistik destek gemisi, 4 karakol gemisi, 4 deniz karakol uçağı, 19 deniz helikopteri, 7 SAT timi, 2 SAS timi katılıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığından bir arama kurtarma gemisi, 8 sahil güvenlik botu ve bir helikopterin katıldığı tatbikat kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlarca görev uçuşları yapıldı, havadan ihbar ve kontrol uçağı ile sortiler gerçekleştirdi.

Tatbikat, 26 Mayıs'ta sona erecek.

Tatbikattan fotoğraflar:


















Kaynak: AA / Güncel

PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title