Haberler

Genelkurmay: "3 İlahiyat Fakültesi Mezunu Sözleşmeli Subay Temini Planlandı"

Genelkurmay Başkanlığı, Halen TSK'da Öğretmen Sınıfı İlahiyat Branşından Çeşitli Rütbelerde 10 Subay İstihdam Edildiğini ve Ortaya Çıkan Öğretmen İhtiyacının Karşılanması İçin de 3 İlahiyat Fakültesi Mezununun Sözleşmeli Subay Olarak Temininin Planlandığını Açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, halen TSK'da öğretmen sınıfı ilahiyat branşından çeşitli rütbelerde 10 subay istihdam edildiğini ve ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının karşılanması için de 3 ilahiyat fakültesi mezununun sözleşmeli subay olarak temininin planlandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, son günlerde bazı basın yayın organlarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde istihdam edilmek üzere ilahiyat mezunu sözleşmeli subay alınacağına dair haberlerin yer aldığı hatırlatarak, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde öğretmen sınıfı ilahiyat branşından çeşitli rütbelerde, 10 subay istihdam edilmektedir. Mevcut öğretmenlerin bir kısmının emeklilik gibi nedenlerle sistemden ayrılması, ayrıca geri kalanların da rütbelerinin yükselmesi, bunun doğal sonucunda emekliliklerinin yaklaşması sebebiyle, ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının karşılanması için ihtiyaç duyulan, 3 İlahiyat Fakültesi mezunu sözleşmeli subay temini planlanmıştır" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin subay ve astsubaylarının temel kaynağı, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarıdır. Bu okulların Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun eğitim yapması gerektiği hususu, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu esas alınarak hazırlanan, Türk Silahlı Kuvvetleri Orta Öğretim Okulları Yönetmeliğinde yer almaktadır. Bu okullarımızda uygulanmakta olan müfredat, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Tebliğler Dergisinin ilgili bölümlerine göre düzenlenmiştir. Buna göre, okulların 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflarında diğer sivil liselerde olduğu gibi din kültürü ve ahlak bilgisi dersi okutulmaktadır.

1983 yılında din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullarda okutulacak zorunlu dersler arasına alınmasından sonra, ortaya çıkan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ihtiyacı, İlahiyat Fakültesi mezunlarından temin edilerek karşılanmaktadır." (ANKA)

(HM/EÖ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title