Haberler

Genelkurmay: 2 Çatışmada 7 PKK'lı Ölü Ele Geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Silopi ile Ağrı'nın Diyadin İlçesi yakınlarında çıkan iki çatışmada 7 PKK'lının ölü ele geçirildiğini, teröristlerin, Ağrı, Hakkari, Diyarbakır, Bitlis, Mardin ve Van'ın kırsal kesiminde çeşitli saldırı ve yol kesme eylemleri gerçekleştirdiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Silopi ile Ağrı'nın Diyadin İlçesi yakınlarında çıkan iki çatışmada 7 PKK'lının ölü ele geçirildiğini, teröristlerin, Ağrı, Hakkari, Diyarbakır, Bitlis, Mardin ve Van'ın kırsal kesiminde çeşitli saldırı ve yol kesme eylemleri gerçekleştirdiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında son 24 saat içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde düzenlenen operasyon ve PKK tarafından düzenlenen saldırı ve eylemler şöyle:

2 ÇATIŞMADA 7 TERÖRİST ÖLÜ

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde Bir grup PKK'lı terörist tarafından, Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne dün saat 21.00 sıralarında eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Çıkan çatışmada 3 terörist, silahıyla birlikte ölü ele geçirildi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün saat 23.45'te bir grup PKKlı Görümlü Üs Bölgesi'ne yakın bölgedeki güvenlik güçlerine sızma girişiminde bulunulken, Doçka, Bixi, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Silahlı saldırıya karşılık verilince PKK'lı grup ateşi kesti. Çıkan çatışmada 4 terörist ölü ele geçirildi.

PKK EYLEMLERİ

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde: General Kazım Orbay Kışlası'na personel taşıyan zırhlı araçların (KİRPİ) geçişi esnasında Handere Köyü mülki sınırları içerisinde menfeze döşenmiş mayın/el yapımı patlayıcı patlatıldı. atlama sonrası 'KİRPİ' aracı yolun kenarına devrilmiş araç içerisinde bulunan 3 asker hafif yaralandı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde; Bir grup PKK'lı dün saat 20.50'de Yüksekova'da Şehit Üteğmen Halil Durmaz Kışlas'ına roketatar ve havanla silahlı saldırıda bulunuldu.

Silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından derhal karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi.

-Çukurca İlçesi'nde saat 18.30 sıralarında Hakkari yolunun tekrar kullanıma açılması için çalışan iş makinesi ve güvenliğini sağlayan askerlere roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Karşılık verilmesi üzerine PKK'lı grup kaçtı.

Van'ın Başkale İlçesi'nde; Çamlık Jandarma Karakol Komutanlığı'na dün saat 22.40'ta uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine ateş kesildi.

-Van'ın Erciş İlçebi Bucaközü Mahallesi mülki sınırları içerisinde saat 21.00 sıralarında, Erciş-Patnos karayolu kesilerek özel şirkete ait bir yolcu otobüsü durduruldu. Yolcuları indirilen otobüs ateşe verildi.

Bitlis'in Mutki İlçesi'nde dün saat 19.45'te İlçe Jandarma Komutanlığına, uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunuldu. Karşılık verilmesi üzerine taciz ateşi kesildi.

Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'nde dün saat 16.00 sıralarında silahlı iki terörist Çitlibahçe Mahallesi yakınlarında içinde 3 kiş bulunan özel bir elektrik dağıtım şirketine ait bir kamyonet durdurularak gasp etti.

Kocaköy İlçesi Yazıköy Mahallesi mülki sınırları içerisinde, dün saat 09.00 sıralarındaözel madencilik şirketlerine ait iki kamyonet durdurularak kamyonet sürücüleri tehdit edildikten sonra araçlar gasp edildi.

2 PKK'LI TESLİM OLDU, 1'İ YAKALANDI

Siirt'in Pervari İlçesi ile Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde 2 PKK'lı silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin'in Nusaybin İlçesi Demirtepe Hudut Karakol Komutanlığı bölgesinde sınırı kaçak geçmeye çalışan 1 PKK'lı yakalandı. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Diyadin Şırnak Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
title