Haberler

Genelevdeki Kadınlara Uyuşturucu Kontrolü

Genelevde Çalışan 12 Kadının, Uyuşturucu Kullanıp Kullanmadığının Belirlenmesi İçin Kontrol Yapıldı

İzmir'de gerçekleştirilen 'Bataklık' adlı operasyonla çökertilen suç örgütüyle bağlantısı olduğu ileri sürülen ve genelevde çalışan 12 kadının, uyuşturucu kullanıp kullanmadığının belirlenmesi için kontrol yapıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri İzmir, İstanbul, Mersin, Adana ve Aydın'da 15 aylık takibin ardından, geçen salı günü 3 ayrı genelev çetesine yönelik operasyon düzenledi.

Polis eş zamanlı baskınlarda, aralarında üç çetenin elebaşıları olduğu ileri sürülen Muzaffer K., 'Sarı Nizam' adıyla tanınan N.G., A.S. ile avukat C.T.K.'nin de aralarında bulunduğu 36 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 18'i soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmada, şebeke elemanlarının ağlarına düşürdüğü genç kadınları uyuşturucuya alıştırıp genelevde çalışmaya zorladıkları, yüksek miktarda senet imzalatarak borçlandırdıkları, yılarca çalıştıktan sonra bile borcunu bitiremediği için kaçmak isteyen kadınlara işkence yaptıkları belirlendi.

Şebekenin kaçmak isteyen kadınlara domuz bağlı işkence yaptığı, ailelerini yaraladığı da ortaya çıktı. Ayrıca suç örgütünün, 'üniversite öğrencisi' diye tanıttıkları genç kızlar aracılığıyla Urla'da, gönderdikleri kadınlarla para karşılığı cinsel ilişkiye giren işadamlarına görüntülü şantaj tuzağı kurduğu da ortaya çıkarıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.

ADLİ TIP'TA KONTROL

Soruşturmayı yürüten polis, çeteyle bağlantısı olduğu ileri sürülen, Tepecik Semti'ndeki İzmir Genelevi'nde çalışan 12 kadının, uyuşturucu kullanıp kullanmadıklarının belirlenmesi için mahkemeden karar aldı. Karar doğrultusunda 12 kadın, kontrollelirin yapılması ve kan örneklerinin alınması için İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na götürüldü. Sonuçlara göre, soruşturmanın derinleştirileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title