Haberler

Genel Seçimlere Doğru

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, partisinin ideoloji değil, hizmet partisi olduğunu söyledi.

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, partisinin ideoloji değil, hizmet partisi olduğunu söyledi.

AK Parti Antalya Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, seçim çalışmalarına Döşemealtı ilçesinde devam eden Sümer, Bademağacı, Dağbeli, Çığlık, Ayanlar, Aydınlar ve Nebiler mahalle temsilcileri ve ilçe teşkilatıyla bir araya geldi.

Mahalle temsilcileriyle ilçenin sorunları ve çözümüyle ilgili görüş alışverişinde bulunan Sümer, Döşemealtı'na hizmet noktasında ellerinden geleni yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini belirtti.

Sümer, Antalya'nın gelişen ve değişen ilçesi Döşemealtı'nın ve burada yaşayan vatandaşların hizmetin en iyisini hak ettiğinin altını çizerek, "AK Parti, ideoloji partisi değil, hizmet partisidir. 1 Kasım'da yapılacak olan seçim AK Parti'nin değil, ülkenin kaderini değiştirecek. Ülkemiz üzerinde yapılan oyunu halkımızın desteğiyle bozacağız" diye konuştu.

Sümer, AK Parti milletvekili adayı Atay Uslu ile Döşemealtı ilçe teşkilatı yönetici ve üyelerinin de katıldığı ziyaretlerden sonra esnafla bir süre sohbet etti.

Köse ve Mektelioğlu'nun seçim çalışmaları

AK Parti Antalya Milletvekili ve milletvekili adayı Mustafa Köse ile milletvekili adayı Ercan Mekteplioğlu, seçim çalışmalarını Aksu'da sürdürdü.

Aksu Girişimci İş Adamları Derneği (AKGİAD) ile Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret eden Köse ile Mekteplioğlu, Güzelyurt Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Yıllardır çözüm bekleyen Güzelyurt imar sorunlarıyla ilgili vatandaşların sorularını cevaplayan Köse, Aksu ve Büyükşehir Belediyesinin ortak çalışmasıyla çözüm aşamasında olduğunu söyledi.

Köse, AK Parti yönetim anlayışındaki belediyelerin yıllardır çözülemeyen imar ve mülkiyet sorunlarını çözdüğünü belirterek, Güzelyurt Mahallesi için de hummalı bir çalışmanın devam ettiğini vurguladı.

"Bu iş, bu zamana kadar neden çözülemedi?" diyen Köse, şöyle devam etti:

"Bu iş için siyasi irade gerekiyor, yerelde siyasi irade gerekiyor. Yani ilçe belediyesinin Büyükşehir Belediyesiyle ortak bir çalışma, planlama yapması gerekiyor. Bu ortak çalışma yapılmadan burada imar çalışması yapılması mümkün değil. Bu işin bir de hükümet tarafı var. Maliye hazinesinin buralarda yerleri var, bu problemin çözülmesi gerekiyor. Biz Aksu ve Büyükşehir Belediyesi'ni kazanınca İl Başkanı olduğum o dönemde, hemen çalışmalara başladık. Seçimden bir ay sonra belediyede yaptığımız toplantılarla Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, Aksu Belediye Başkanımız Halil Şahin ve bütün bürokratlarla Aksu'nun tamamında yaşanan imar sıkıntılarıyla ilgili bir yol haritası belirledik."

"Planın yüzde 80'i tamamlandı"

Köse, planlama çalışması hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Büyükşehir belediyemiz, şimdi 5 binlik plan çalışmalarını sürdürüyor. Daha sonra da binlik plan yapılacak. Büyükşehir Belediyesi 5 binlik planın yüzde 80'ini tamamladı. Güzelyurtlu vatandaşlarımızı asıl ilgilendiren binlik planlarda son olarak inşallah tamamlanacak. Hazine yerleri ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Hazine yeri neresi, hisseli yerler neresi, bunlar hazineye yazıldı. Genel müdürlükten bilirkişi istendi. Hazineden gelecek bilirkişi yer tespitleri yapacak."

Aksu Belediyesine önemli görevler düştüğünü ifade eden Köse, "Beş binlik plan bittikten sonra binlik planlar yapılacak. Aksu Belediye başkanımız Halil Şahin burada sizlerle bir araya gelecek, vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek, vatandaşın lehine olacak şekilde burada binlik planı yapacak. Burada bir hakem rolü üstlenilecek. Bu iş rayına girmiş durumda, inşallah bu süreç devam edecek" dedi.

Kırcami imar planına açılan davalar

Kırcami imar planına açılan davaları anımsatan Köse, "Menderes Türel başkanımızın yaptığı Kırcami planına bir dava açtılar, bakın senelerdir bu iş çözülemedi. İnşallah burada da öyle bir durum oluşup da plan iptali yaşanmaz. Bunun için çok dikkatli çalışıyoruz. 40-50 yıldır burada yaşanan imar sorunu çözümüne en yakın dönemdeyiz" açıklamasını yaptı.

Çelik, Korkuteli'nde gençlerle buluştu

AK Parti Antalya Milletvekili ve milletvekili adayı Sena Nur Çelik, seçim çalışmaları kapsamında Korkuteli'de gençlerle buluştu.

İlçede bu yıl Kredi Yurtlar Kurumu tarafından açılan 300 yataklı öğrenci yurdunu ziyaret eden Çelik, AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan gençlere yönelik projeleri anlattı.

Öğrencilerin talep ve önerilerini not alan Çelik, "AK Parti'nin seçilme yaşını 25'e düşürmesi sayesinde Türkiye'nin en genç milletvekillerinden biri olarak karşınızdayım. Gençlerin potansiyeline inanan, eğitimleri için, kendilerini sosyal alanlarda geliştirmeleri için önemli imkanlar sunan partimiz, biz gençlerin geleceği için daha da çok çalışacak" dedi.

Özellikle iş hayatı konusunda partisinin gençlere destek olması için çabaladığını vurgulayan Çelik, 1 Kasım'da AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi halinde ilk defa işe girecek olan gençlerin bir yıllık maaşını devletin ödemesi için düzenleme yapılacağını anlattı.

Kaynak: AA / Yerel

Sena Nur Çelik Mustafa Köse Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

KİME HİZMET PARTİSİ ?VATANDAŞA OLMADIĞI KESİN. YANDAŞLARA, MAFYALARA VE DİĞERLERİNE HİZMET.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title