Haberler

Genel Seçimlere Doğru

Abdulkadir Teksöz, Saadet Partisi Hatay Milletvekili Adayları Necmettin Çalışkan, Selami Çekiç, Fahri Serdar Özal ve il ilçe yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Saadet Partisi Hatay Milletvekili Adayları Necmettin Çalışkan, Selami Çekiç, Fahri Serdar Özal ve il ilçe yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Saadet Partisi Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, ziyarette, kentte esnaf sorunlarını en önemli sorun olarak gördüklerini kaydetti.

AK Parti iktidarlarında en çok ezilenin esnaf olduğunu belirten Çalışkan, alışveriş merkezlerinin (AVM) ve büyük marketlerin cirosu AK Parti iktidarları başında yüzde 3 iken şimdi yüzde 65'e yükseldiğini, toplumun temel taşı esnafı iflas eşiğine geldiğini, bütün ülke ekonomisini alış veriş merkezlerine, marketlere teslim edildiğini savundu.

Çalışkan, İskenderun'a yeni bir AVM açıldığını, Antakya'ya da açılmak isteniyor, AVM'lerin esnafı zor duruma düşüreceği için açılmalarına karşı olduklarını ifade etti.

Ekonomik olarak geldiğimiz noktanın çok kötü olduğunu iddia eden Çalışkan, açıklamasına şöyle devam etti:

" Özelleştirme yabancılaştırmadır. Tüm kar eden kuruluşları satıldı. Şeker fabrikaları, çimento fabrikaları, limanlar, borsa, PETKİM, Tüpraş, Telekom, cep telefonları, sigorta kuruluşları, araç muayene istasyonu ve daha nice stratejik işletmeleri özelleştirildi. Kamuya ait satacak bir şey kalmadı. Geçtiğimiz günlerde en büyük ilk 100 firma açıklandı, 40 tanesi banka. Yabancı sermaye gelip fabrika kursa kabul edilebilir. Bu yıl cari açık 75 milyar dolar olarak bekleniyor. "

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title