Haberler

Genel Seçimin Ardından

CHP Balıkesir milletvekilleri Namık Havutça ve Mehmet Tüm ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 1 Kasım genel seçimlerini değerlendirdi.

CHP Balıkesir milletvekilleri Namık Havutça ve Mehmet Tüm ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 1 Kasım genel seçimlerini değerlendirdi.

Bandırma Belediye Başkanı Mirza, CHP'nin 7 Haziran seçimlerinde ilçede 41 bin 53 oy aldığını belirtti.

1 Kasım seçimlerinde ise partisinin seçmenden 41 bin 191 oy aldığını kaydeden Mirza, parti olarak ilçedeki oylarını koruduklarını, 7 Haziran seçimlerinde ilçede AK Parti ile 12 bin olan oy farkının 6 bine inmesinde partilerinin oylarının düşmesinin değil HDP ve MHP seçmeninin tercihlerini AK Parti'den yana kullanmasının etkili olduğunu kaydetti.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de MHP'nin uzlaşmaz tavrını fırsat bilen AK Parti'nin, ülkeyi seçime götürdüğünü ve 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıktığını belirtti.

Tüm, CHP'nin mücadelesine kaldığı yerden devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Temennim AK Parti bundan önce yaptığı yanlışları 1 Kasım seçimleri sonrasında yapmaz. Ülke iyi idare edilmiyor. AK Parti'nin oy çoğunluğunu alması ülkenin iyi yönetildiğini göstermez. Umarım yeni Başbakanımız ülkede iç barış ve huzuru sağlar. Ülkede terör problemi var. 7 Haziran'dan bugüne kadar 800 gencimiz ölmüş, biran önce hükümet iç barışı sağlamalıdır. CHP olarak hükümetin bu konudaki tüm çalışmalarına destek veririz."

Namık Havutça ise AK Parti'nin bu kadar oy olmasına şaşırdıklarını ve anlam veremediklerini söyledi. AK Parti'nin beklenenin çok üzerinde bir oy aldığını dile getiren Havutça, şöyle konuştu:

"Ülkede iç barış ciddi oranda zedelendi. Ülke kaygı ve baskı toplumu haline geldi. Yeni oluşacak hükümetin ülkede iç barışın tesis edilmesi için bir çaba sarf etmesi gerekiyor. Demokrasiyle ilgili ciddi sıkıntılar var. İktidarın 1 Kasım genel seçimleri öncesinde gübre, yem ve tarım, sanayide elektrikte KDV ve ÖTV indirimlerindeki vaatlerini yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte hatırlatacağız. AK Parti'ye seçmenden oy alma uğruna verdiği sözleri tek tek hatırlatmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Tüm Balıkesir Ak Parti Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title