Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan Kubat, "Biz istikrarı savunurken, kimileri de hem içeriden hem dışarıdan, kriz çıkartmak için özel bir gayret gösteriyor" dedi.

Kubat, Edirne Ticaret Borsasında (ETB) iş adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda, hükümetin tarıma destek çalışmalarının devam ettiğini, üreticilerin kazanması için mevzuatta çeşitli düzenlemeler yaptıklarını anlattı.

Mazot, gübre gibi girdi maliyetlerindeki artışın üreticiyi de etkilediğini belirten Kubat, şunları kaydetti:

"Dolar arttı, bir şekilde son 6 ayda 100 liramız 65 lira değerine düştü. Yani eskiden 65 liraya aldığımız ürünü 100 liraya alıyoruz. Bu mazota, gübreye yansıyor. Bunun sebebi istikrarın bozulmasıdır. Son bir yıldır Türkiye'de sizin de bildiğiniz gibi biz istikrarı savunurken, kimileri de hem içeriden hem dışarıdan, kriz çıkartmak için özel bir gayret gösteriyor. Hem siyasi kriz hem ekonomik kriz hem de toplumsal kriz. Birlik ve beraberliğimizi sabote etmeye yönelik krizler çıkartmaya çalışıyorlar. İstikrar sağlandığı zaman bu sorunların hepsini birlikte aşabileceğimizi düşünüyorum. Ama yaşanan sıkıntılar bir yıldır maalesef bizi hükümet olarak istesek de bazı adımları atamama gibi bir tabloyla karşı karşıya bıraktı."

AK Parti'nin ekonominin rayından çıkmasını önleyecek her türlü tedbiri aldığını aktaran Kubat, üretici ve tüketicinin mağdur olmamasına gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Süreç içerisinde ülkenin ateş çemberinden geçtiğini dile getiren Kubat, konuşmasına şöyle devam etti:

"7 Haziran'dan sonraki süreç hepimizin malumu. Maalesef ülkeyi terörle imtihan etmeye kalkanlar oldu. Toplumsal barışımızı, kardeşliğimizi bozmaya çalışarak aslında hem ekonomiyi göçürme hem de siyasi istikrarı yok edip anarşi ve kaosun olduğu bir ortama doğru sürükleme teşebbüsleri var. Ben 3. bölgeden milletvekili adayıyım. Bölgede 10 bine yakın belki de değişik siyasi partilere oy vermiş olan vatandaşlarımızla da sohbet etme imkanı bulduk. Hakikaten varılan ortak nokta şu; 'Biz Türkiye'de istikrar istiyoruz.' Ülke bozulduğu zaman sadece AK Partililerin işi gücü bozulmuyor, bundan CHP'li, MHP'li, HDP'li seçmenin de özetle bütün ülke insanın canı yanıyor. Onun için birlik ve beraberliğimizi ön plana koyuyoruz. Belki her siyasi partinin tutumu ve duruşu vardır ama bu partiler üstü bir meseledir. Türkiye'nin şu anda yürüttüğü kararlı mücadelede vatandaşlar olarak el birliğiyle güçlü ve istikrarlı bir yapı oluşturmak için bir arada olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu mesele bugün AK Parti'nin tek başına iktidar olma meselesi değildir. Ülkenin istikrara kavuşma meselesidir. Bu noktada milletimiz bu konuda tek başına güçlü alternatif kimse değerlendirecek ve onu iş başına getirecektir diye ümit ediyorum."

Kubat, konuşmasının ardından ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk'ten çalışmalara yönelik bilgi aldı.

Toplantıya, AK Parti milletvekili adayı Rafet Sezen, AK Parti Edirne İl Başkanı Yasemin Meral ve borsa üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Doğan Kubat Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title