Haberler

Genel Seçime Doğru

CHP'nin Uşak'ta 3'üncü sırada milletvekili adayı gösterdiği İsmet Akın, adaylıktan çekildiğini bildirdi.

CHP'nin Uşak'ta 3'üncü sırada milletvekili adayı gösterdiği İsmet Akın, adaylıktan çekildiğini bildirdi.

Akın, parti binasında düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım'da genel seçimlerinde CHP'den 3'üncü sıra milletvekili adayı gösterildiğini söyledi.

Kamuoyunun doğru bilgilenmesi için basın toplantısı yapmayı uygun gördüğünü belirten Akın, şunları kaydetti:

"7 Haziran seçimleri öncesi yapılan ön seçimde Uşak'da delegelerin oylarıyla 2. sıra milletvekili olarak seçimlere gittik. Seçim sürecinde ne kadar özveriyle çalıştığımı herkes biliyor. Türkiye'nin yeni bir seçim sürecine girmesiyle genel merkezimizin ön seçim yapılan illerde adayların korunacağı açıklamasının ardından yeniden milletvekili adayı oldum. Ancak Cuma günü YSK'ya verilen seçimde ön seçimde 2. sıradan çıkmama rağmen 3. sıra milletvekili adayı olarak gösterildiğimi öğrendim. Bu nedenle 1 Kasım seçimlerindeki milletvekili adaylığımdan çekiliyorum. Ancak ben CHP'nin bir evladıyım, seçim çalışmalarında yine partime destek olacağım."

Basın açıklamasının ardından bazı partililer il yönetimine tepki gösterdi.

7 Haziran seçimlerinde CHP Uşak'tan 1'inci sırada Özkan Yalım, 2'nci sırada İsmet Akın, 3'üncü sırada Mustafa Aydın'ı, 1 Kasım seçimleri öncesi ise1'inci sırada Özkan Yalım, 2'nci sırada Uşak'tan iki dönem MHP'den Belediye Başkanı seçilen Ali Erdoğan, 3'üncü sırada ise İsmet Akın'ı aday gösterdi.

Kaynak: AA / Yerel

Özkan Yalım İsmet Akın Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title