Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir milletvekili adayı Hamza Dağ, 7 Haziran'ın ardından Türkiye'nin İzmir'i ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuşacağını belirterek "Sayın Kılıçdaroğlu, aday olduğu İzmir 2. bölgeden tarihi hezimete hazır olsun" dedi.

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir milletvekili adayı Hamza Dağ, 7 Haziran'ın ardından Türkiye'nin İzmir'i ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuşacağını belirterek "Sayın Kılıçdaroğlu, aday olduğu İzmir 2. bölgeden tarihi hezimete hazır olsun" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Buca'da düzenlenen mitingde konuşan Dağ, partililerden, son dönemece girilirken rehavete kapılmadan çalışmalarını son dakikaya kadar sürdürmelerini istedi.

Yüzyıl önce Türkiye'ye yaşatılan süreci yeniden yaşadıklarını savunan Dağ, "Abdülhamid Han ile Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşadıkları birebir örtüşüyor. Türkiye'de şer odaklarıyla işbirliği içerisinde olan ABD'nin New York Times gazetesinin Abdülhamid Han, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan hakkında olumsuz haber yapmasını görmezlikten gelemeyiz. Eğer biz ve milletimiz bu isimlerin arkasında giderek Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkıyorsa demek ki doğru yoldayız" dedi.

Dağ, 7 Haziran'ın ardından Türkiye'nin hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hem de İzmir'i konuşacağını söyleyen Dağ, şun ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu, aday olduğu İzmir 2. bölgeden tarihi hezimete hazır olsun. Çünkü, Kılıçdaroğlu bu bölgede CHP'nin oylarını düşürecek. Burayı 'çantada keklik' olarak gören CHP lideri neye uğradığını şaşıracak. 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye, Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir'i konuşacak."

AK Parti İzmir milletvekili adayı Tansu Kaya ise Bergama'da partisinin düzenlediği toplantıda, bütün İzmir'i en az iki kez dolaştıklarını ancak sahada CHP'li vekille karşılaşmadıklarını ileri sürdü.

Bu durumun manidar olduğunu, İzmirlilerin bunu üzerinde düşünmeleri gerektiğini kaydeden Kaya, "Seçim kampanyası başlayalı 2 aya yaklaştı. Bütün ilçeleri birkaç kez dolaştık. Tek bir CHP milletvekili adayıyla karşılaşmadık. Ama bu bizi yanıltmasın. Onlar ellerinde hesap makineleriyle evleri dolaşarak hesap yapıyorlar. Bir evde 5 kişi varsa '3'ü bize oy versin 2'si HDP'ye versin' diyorlar. Bu oyunu gören CHP'lilerin de bu seçimde AK Partiye destek vermesini ve iktidar hedefi olmayan genel başkanlarını cezalandırmalarını bekliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun İzmir'den aday olmasının HDP'nin barajı aşması amacına yönelik olduğunu ileri süren Kaya, şunları söyledi:

"HDP'nin yalnızca Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan alacağı oylar barajı geçmesi için yeterli olmuyor. Bunun için İstanbul ve İzmir'den de oy alması gerekiyor. Dolayısıyla bu iki ilimizin teşkilatlarına tarihi bir görev düşüyor. Kılıçdaoğlu önce yüzde 35 oy hedeflediklerini söyledi. Şimdi bu hedefi yakalayamayacaklarını gördüler. Bu yüzden başka hesaplar içine yapmaya başladılar. Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili adayı olması çok manidardır. İzmir'den milletvekili adayı olması, HDP'nin barajı aşması için hazırlanan projenin bir parçası."

Partililerden rehavete kapılmamalarını isteyen Kaya, AK Parti'nin bu seçimden de tek başına iktidar olarak çıkacağını, elde edilen başarının ilerleyen yıllarda tıpkı Fatih Sultan Mehmet'in bir çağı kapatıp bir çağı açan İstanbul'u fethi gibi tarih kitaplarında yerini alacağını vurguladı.

"Ellerinde çok para var da bizi kriz etkilemez mi diyorlar?"

AK Parti İzmir milletvekili adayı Hüseyin Kocabıyık, seçim çalışmaları kapsamında Cennet Vadisi'nde sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Kocabıyık, son günlerde birilerinin "Yeter ki AK Parti gitsin her şeye razıyız" dediklerini ancak seçmenin onlar gibi düşünmediğini ve gereken cevabı vereceğini belirtti.

Türkiye'nin 2002 öncesinde defalarca koalisyon tecrübesi yaşadığını, hepsinin de darbe ve ekonomik krizler ile sonuçlandığına dikkati çeken Kocabıyık, "Bu seçimde 'AK Parti gitsin' diyenler, darbeci zihniyetin geri gelmesini mi istiyorlar, yoksa ellerinde çok para var da bizi kriz etkilemez mi diyorlar? Türkiye'nin hızlı büyümeye devam etmesi ve istikrarı sürdürmesi koalisyonla değil tek başına iktidar ile olur. Onu da Türkiye için gerçekçi ve geleceğe yönelik projeler üreten AK Parti hak ediyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title