Haberler

Genel Seçime Doğru

Hollanda'da yaşayan Türk seçmenlerin 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi sona erdi.

Hollanda'da yaşayan Türk seçmenlerin 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi sona erdi.

Seçmen niteliklerine sahip 242 bin 993 Türk'ün ikamet ettiği ülkede resmi olmayan sonuçlara göre üç gün boyunca yaklaşık 76 bin 500 kişi sandık başına gitti. Oyların yaklaşık 57 bin kadarının Rotterdam Başkonsolosluğu, geri kalanının ise Deventer Başkonsolosluğu bölgesindeki seçim merkezlerinde kullanıldığı bildirildi.

Yaklaşık 175 bin kayıtlı seçmenle yurtdışındaki en büyük seçim bölgesi özelliğine sahip Rotterdam Başkonsolosluğu'na ait Rijswijk'teki seçim merkezinde son oyu kullanan Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, katılımın yüksek olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Seçimlere gösterilen yüksek ilginin Hollanda medyası ve yetkililerin de dikkatini çektiğini kaydeden Oral, şöyle konuştu:

"Seçime iştirak eden tüm siyasi partilere, siyasi partilerimizin tüm görevlilerine, tüm müşahitlere, organizasyonun her kademesinde yer alan bütün personele ama en çok da bu yoğun ilgiyi gösteren, Türkiye'nin geleceğine ilişkin iradelerini sandığa yansıtma arzusunu sergileyen Hollanda'daki seçmenlerimize, yurtdışında yaşayan tüm vatandaşlarımıza gönülden teşekkür etmek istiyorum. Başından beri Rotterdam Başkonsolosluğu bölgesinin yurtdışındaki en büyük seçim bölgesi olmasını da vurgulayarak vatandaşlarımızı, Türkiye sevdalılarını, memleket sevdalılarını Türkiye'nin geleceğiyle ilgili karar alma sürecine aktif katılım konusunda teşvik etme ve bu iradeyi Türkiye'deki seçmenlerle ortaklaşa kullanma yönünde tutum sergilemeye teşvik ettim. Bugün gerçekten hepimizi çok mutlu eden müthiş bir katılım oldu. Herkes yaşadı, bunu tecrübe etti. Seçmenler, çoluğu, çocuğuyla, yaşlısıyla, engellisiyle Türkiye sevdasını bir kez daha bu sandık alanlarında ortaya koydu. O yüzden bu hepimizin mutluluk duyması gereken bir hadise."

Rotterdam Başkonsolosluğu seçim bölgesinde üç gün içinde yaklaşık 57 bin oy kullanıldığını vurgulayan Oral, bunun herkesi mutlu etiğini söyledi.

Kullanılan tüm oyların güvenli bir şekilde konsolosluklarda oluşturulan özel odalarda saklandığını ifade eden Oral, oyların Türkiye'den gelecek ve içinde siyasi parti temsilcilerinin de bulunacağı özel uçaklarla Türkiye'ye nakledileceğini belirtti.

Bu sürecin hiçbir anında kopukluk yaşanmayacağına değinen Oral, "Vatandaşlarımızın, bize emanet ettikleri oyların Türkiye'ye sağ salim varacağından ve seçim sonuçlarına en doğru şekilde yansıtılacağından hiçbir tereddütleri olmaması lazım" dedi.

Yurtdışında kullanılan tüm oylar, Türkiye'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından yurtiçindeki oylarla birlikte açılıp sayılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Deventer Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title