Haberler

Genel Seçime Doğru

Şırnak bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir, HDP'nin bölgede tek partili sisteminden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Şırnak bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir, HDP'nin bölgede tek partili sisteminden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Demir, Cizre ilçesinde esnaf ziyareti sonrası seçim bürosunda yaptığı açıklamada, tek partili dönemde CHP iktidarının kendinden başka hiç bir partiyi kabul etmediği gibi HDP'ninde Doğu ve Güneydoğu da aynı rotada ilerlediğini belirtti.

HDP'nin bölgede tek partili sisteminden vazgeçmesi gerektiğini savunan Demir, "Her ne kadar belediyeler siyasi partilerin seçim ile kazandıkları bir kurum olsa dahi, neticede resmi bir kurumdur. HDP'li belediyelerde binası, organları ve her şeyi ile sorunlara hitap etme, sorunları aşma, hizmet görme halkın ihtiyaçlarını karşılama noktasında işlev görmüyor" dedi.

TBMM'de islami muhalefet sıkıntısının olduğunu ileri süren Demir, şunları konuştu:

"Bu boşluğu tam anlamıyla dolduracak hiç kimse de yok. Onları o nokta da frenleyecek, İslami açıdan sıkıntılıdır diyebilecek bir kimse yoktur. Ciddi bir tahribat, manevi çöküntü ve İslami noktada hem bölgede hem de ülke genelinde ciddi yapılması gereken şeyler var. Biz bu açığı kapatacağımızı düşünüyoruz ve Allah'ın izniyle meclise gittiğimizde İslam'a aykırı ve İslam geleneğine aykırı yasaların çıkarılmama noktasın da elimizden geleni yapacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Şırnak Cizre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title