Haberler

Genel Seçime Doğru

CHP Giresun Milletvekili Adayı Aykut Gezmiş, "CHP iktidarında emekli maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkacak" dedi.

CHP Giresun Milletvekili Adayı Aykut Gezmiş, "CHP iktidarında emekli maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkacak" dedi.

Gezmiş, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP Keşap İlçe Başkanı Metin Öztürk ve partililerle birlikte seçim gezilerini Keşap ilçesinin Güneyköy ve Kayabaşı köylerinde sürdürdü.

Gezmiş, Giresun'un 1950'li yıllarda 7 milletvekili olan güçlü ve sosyal bir şehir olduğunu şimdilerde ise milletvekili sayısı 4'e düştüğünü, göç vererek küçüldüğünü, adeta bir emekli şehrine dönüştüğünü söyledi.

Giresun'daki emekli sayısının, çalışan sayısından çok fazla olduğunu bu nedenle CHP'nin emeklilerle ilgili projeleri Giresun için ayrı bir önem arz ettiğini anlatan Gezmiş, "CHP ile kuracağımız halkın iktidarında, bütün emeklilerimizin maaşlarını yoksulluk sınırının üzerine çıkaracaktır. İntibak yasasını çıkararak emekli aylıkları arasında ki uçurumu ortadan kaldıracaktır. Emekli aylıklarına milli gelir artışından pay verecek, çalışan emeklilerimizin aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primini ve muayene ile ilaç alımında maaşlardan yapılan kesintiyi kaldıracaktır. Emeklilerimizin evlenmemiş kız çocuklarını ölünceye kadar anne ve babasının sosyal güvencesi altına tekrar aldıracaktır Emeklilerimize danışmanlık hizmeti verdirecek ve bakıma muhtaç emeklilerimize sahip çıkılacaktır" diye konuştu.

- GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title