Haberler

Genel Kurul'da "Açılım Kavgası

Meclis'te Demokratik Açılımla İlgili Genel Görüşmeler Sırasında Kavga Çıktı.

Meclis Genel Kurulu'nda, demokratik açılımla ilgili genel görüşme önergesinin ön görüşmeleri sırasında AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın, MHP'nin de içinde olduğu 57'nci hükümet döneminde Genel Kurul'da Mavi Akım'la ilgili kapalı oturumu hatırlatarak, "Türk milletinin menfaatlerini kaç paraya, kime sattınız?" şeklindeki sözleri kavgaya yol açtı. MHP'den ilk tepkiyi Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı gösterirken, Mersin Milletvekili Kadir Ural kürsüye yürüdü.

Meclis Genel Kurulu'nda demokratik açılımla ilgili görüşmeler devam ediyor. AKP Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın sözleri, Genel Kurul'da bir kez daha gerginliğe ve kavgaya neden oldu. Kılıç yaptığı konuşmada, muhalefeti 10 Kasım'la ilgili kara propaganda yapmakla suçladı. Muhalefetin süreci istismar ettiğini, milletin hafızası ve iradesiyle dalga geçtiğini söyleyen Kılıç, demokratik açılımın kapalı oturumda görüşülmesine yönelik tartışmaları hatırlatarak "Çıktılar dediler ki sır tutmayız, millete açıklarız" dedi. Kılıç'ın bu sözlerine MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır itiraz ederken Kılıç, 57'nci hükümet döneminde Mavi Akım projesiyle ilgili Meclis'te yapılan kapalı oturumu hatırlatarak MHP'lilere "O genel görüşmede Türk milletinin menfaatlerini kaç paraya kime sattınız?" diye seslendi.

-"SEN NERENİN P..Çİ'SİN"-

Kılıç'ın bu sözleri MHP sıralarından sert tepkiyle karşılandı. İlk tepkiyi Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı oturduğu yerden Kılıç'a "Sen nerenin p..çi'sin" sözleriyle gösterdi. Kılıç'ın Bölükbaşı'yı kast ederek "1 Mart tezkeresinin Müsteşarı" olarak nitelemesi de Bölükbaşı'nın tepkisine neden oldu.

-ÖNCE BÖLÜKBAŞI ARDINDAN URAL YERİNDEN FIRLADI-

Kılıç konuşmasına devam ederken Deniz Bölükbaşı, yerinden fırlayarak kürsüye doğru yöneldi. Ancak ön sıralarda oturan Mersin Milletvekili Kadir Ural da yerinden fırlayarak kürsüye doğru yöneldi. Arkasından tüm MHP grubu da ayağa kalkarak yine kürsüye doğru yürüdü. Bunun üzerine AKP Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun yerinden kalkarak Kadir Ural'a engel oldu. Yaşanan kavgada AKP, CHP ve DTP'liler toplu halde MHP'lileri kürsüden uzaklaştırmaya çalıştılar. Bakanlar Kurulu sırasında oturan Tarım Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da oturdukları yerden kalkarak kürsüye doğru yöneldiler. Bu arada MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın da Başkanlık kürsüsünün arkasından dolanarak Kılıç'a vurmaya çalıştığı görüldü. Ancak Yıldız'a da diğer milletvekilleri araya girerek engel oldu.

-ŞAHİN ARA VERDİ KAVGA ARADA DA DEVAM ETTİ-

Kavganın büyümesi üzerine Meclis Başkanı Şahin oturuma 10 dakika ara verdi. Ancak kavga verilen arada da devam etti. AKP Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ile Mustafa Elitaş MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ı sakinleştirmeye çalıştılar.

-KILIÇ YENİDEN KÜRSÜYE ÇIKTI-

Verilen aranın ardından Meclis Başkanı Şahin yeniden Kılıç'a söz verdi. Kılıç yaptığı konuşmada, siyasette herkesin üslubuna dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Cümlenin sonunun gelmesini beklemek lazım. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana görev yapan, başbakanlık makamında oturan hiçbir devlet adamı vatan haini olamaz, vatana ihanetle suçlanamaz. Kapalı oturum sizin iktidarınızda yapılmış olsa bile o dönemin koalisyon ortaklarını böyle bir bühtanla karşı karşıya bırakmak mümkün değildir. Sabahtan beri söylenmedik söz kalmadı, hepsini sükunetle karşıladık. Kimse Kıbrıs'ı satamaz, satmaya teşebbüs edemez. Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bu ülkenin menfaatlerini pazarlık konusu haline getiremez. Millet bizden birlik ve beraberlik bekliyor. "dedi. (ANKA)

(EG/BK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title