Haberler

Genel Kurul (2) İyimaya: "Makul Süre İki Saniye de Olabilir"

– TBMM Genel Kurulu'nda, Hakimler ve Savcılar Kanununda" Değişiklik Öngören ve AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Tarafından Hazırlanan Yasa Teklifi Görüşülüyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda değişiklik öngören ve AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç tarafından hazırlanan yasa teklifi görüşülüyor. İçtüzüğe uymadığı gerekçesiyle muhalefetin hedefi olan Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

-"MAKUL SÜRE 2 SANİYE DE OLABİLİR"-

İyimaya, muhalefet partisi CHP'nin, yasa teklifine koyacağı, "muhalefet şerhi" için verdiği iki saatlik sürenin eleştirilmesi üzerine, "İki saat, tamam, az ama makul süre ne? 2 yıldan uzun 2 saniyeden kısa da olabilir bu süre. İhtiyacın niteliğine göre makul süreyi tayin edeceksin" şeklinde yanıt verdi.

Hakim ve savcıların alımında bir yıldan beri kaos olduğunu savunan İyimaya, "Bunu bir zorunluluk saydım. 2 saat verdim, bu benim gerekçem. İki saat verdikten sonra benim görevim bitiyor. Raporu bastırmak benim görevim değil" dedi.

Muhalefet partisi CHP'nin şerhini geç getirmesinin, kendi sorunu olmadığını ifade eden İyimaya, "Biz Meclis Başkanı ile toplantı halindeyken muhalefet şerhinin geldiği haberini aldım ve hemen raporu yeniden baskıya verdim. Ben kimseden talimat almadım. Talimatsa kabul ediyorum, ama ben talimatı Allah'tan, hukuktan ve vicdandan alırım" diye konuştu.

-"SİZİ ÜZDÜYSEM ÖZÜR DİLERİM"-

Sabah saat 08.30'da Meclis'e geldiğini ve çalışmaktan mutlu olduğunu kaydeden İyimaya, "Vicdanen rahatım. Kimseyi üzmek istemem böyle bir tavır içerisinde olmam. Eğer sizi üzdüysem derinden ve kalptan özür dilerim."

-TEKLİF SAHİBİ DE KONUŞTU-

Hakim ve Savcılar Kanununda değişiklik öngören yasa teklifini hazırlayan AKP'li Yılmaz Tunç da Genel Kurul'da konuşma yaparak CHP'nin, "Bu kanun teklif değil, hükümetin gizili tasarısı" eleştirilerine cevap verdi.Komisyon çalışmaları sırasında muhalefet partisinden gelen tüm eleştirilere sessiz kalmayı tercih eden Tunç şunları söyledi:

"Bir milletvekili teklif veremez mi, bir milletvekili milletten aldığı yetkiyi kullanamaz mı, genç milletvekili olmam buna engel mi, Bu teklifi hazırlarken ilgili tüm kurumlardan faydalandım. Bu faydalanmadan ne mahsur var. Hukukçu ve avukat bir milletvekili olarak bu alanda bir teklif hazırlayamaz mıyım. Biz burada milleti temsil ediyoruz. AKP geçmişteki kötü uygulamaları ortadan kaldırmak için üst üste iki kez iktidar oldu. İşte bu kötü uygulamalardan dolayı halk AKP'yi iki kez iktidar yaptı."

Teklifin geneli üzerinde şahsı adına söz alan Tunceli bağımsız Milletvekili Kamer Genç de AKP'nin içtüzüğe uygun çalışmadığını ileri sürdü. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title