Haberler

Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'nın uyuşturucu konusunda iyi niyetli ve samimi olmadığını belirterek, "Kafalarında du¨nyayı Dogˆu ve Batı diye ikiye ayırmıs¸lar. Dogˆu'ya zarar verdigˆini du¨s¸u¨ndu¨kleri her s¸eyi gizli veya ac¸ık bir s¸ekilde destekliyorlar ve maalesef biz de onlara go¨re Dogˆu'da kalıyoruz. Lafı egˆip bu¨kmeye gerek yoktur. Sentetik uyus¸turucuyu, laboratuvarlarında yapıyorlar ve Dogˆu'ya satmaya c¸alıs¸ıyorlar. Mesele bu kadar ac¸ık ve nettir." dedi.

Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı'nda konuşan Soylu, gerek eroin, gerekse esrar, amfetamin ve metamfetamin yakalamalarında Tu¨rkiye'nin Avrupa birincisi ülke olduğunu söyledi.

Ülkemizde güvenlik güçlerinin çok önemli operasyonlara imza attığını vurgulayan Soylu, "Hatta eroin yakalanmasında, AB u¨lkelerinin rapor ettigˆi tu¨m yakalamaların toplamından daha fazla bir yakalama gerc¸ekles¸tirdik. Bu da c¸ok normaldir. İki sebepten normaldir. Birincisi, bizim tes¸kilatımız bu konuda gerc¸ekten tecru¨beli ve bas¸arılıdır. İkincisi, Avrupa'nın bu konuda ciddi bir iddiası ve gayreti yoktur, uyus¸turucunun zaten giderek yas¸lanan nu¨fuslarının genc¸lerini zehirlemesine seyirci kalıyor. Daha da acı olanı, sentetik uyus¸turucu noktasında satıcı konumunda oldukları ic¸in bas¸ka genc¸lerin zehirlendigˆini du¨s¸u¨ndu¨kleri ic¸in rahat davranıyorlar. Bu yaklas¸ımlarını o¨rtbas etmek ic¸in konuyu sagˆlık sorunu olarak degˆerlendiren, uyus¸turucu satıs¸ının c¸ok da takip edilmedigˆi u¨lkeler var." ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın uyuşturucu konusunda iyi niyetli ve samimi olmadığını dile getiren Soylu, "Kafalarında du¨nyayı Dogˆu ve Batı diye ikiye ayırmıs¸lar. Dogˆu'ya zarar verdigˆini du¨s¸u¨ndu¨kleri her s¸eyi gizli veya ac¸ık bir s¸ekilde destekliyorlar ve maalesef biz de onlara go¨re Dogˆu'da kalıyoruz. Lafı egˆip bu¨kmeye gerek yoktur. Sentetik uyus¸turucuyu, laboratuvarlarında yapıyorlar ve dogˆuya satmaya c¸alıs¸ıyorlar. Mesele bu kadar ac¸ık ve nettir." diye konuştu.

Süleyman Soylu, 15 Temmuz'dan sonra tero¨rle mu¨cadelenin yanı sıra uyus¸turucuyla mu¨cadeleye de agˆırlık verdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Temel prensip olarak uyus¸turucu satıcısı ile tero¨risti aynı kefeye koydugˆumuzu degˆis¸ik vesilelerle ifade ettik. Öncelikle uyus¸turucu politikamızı bir strateji belgesine do¨nu¨s¸tu¨rdu¨k ve uygulamaya bas¸ladık. Sonrasında ciddi bir saha baskısı ortaya koyduk. Hem kırsalda hem s¸ehirlerdeki imalathanelere, tacirlere ve sokak satıcılarına yo¨nelik operasyonlar gerc¸ekles¸tirdik. Peki bu tedbirler netice verdi mi? Elbette ki verdi. Çok fazla rakama bogˆmak istemiyorum ama esrar yakalamalarında 2016'ya go¨re 2017'de yu¨zde 34 oranında artıs¸ elde ettik. Ele gec¸en eroin miktarında yaklas¸ık 3 kat, uyuşturucu hapta ise 2,5 kat artıs¸ elde ettik. Digˆer verilerimiz de ortalama olarak bu seviyelerde gerc¸ekles¸ti. Kenevir ekilen alanlarda ise 3 katı azalma oldu. Bunların yerine bugˆday ekildigˆi tespit edildi. Yani atılan her adımın kars¸ılıgˆı var ve bo¨ylesine hızlı gelis¸en bir tehlikeye kars¸ı aslında dogˆru bir yol izledigˆimiz ve verim aldıgˆımız da ac¸ıkc¸a go¨ru¨lmektedir."

Tero¨rle u¨lkemizin birligˆinin, uyus¸turucu ile de nesillerimizin ve medeniyetimizin hedef alındığına dikkati çeken Soylu, "Daha da o¨nemlisi Tu¨rkiye'yi uyus¸turucu ile is¸gale kalkıyorlar. Dolayısıyla hem tero¨rle hem de uyus¸turucuyla mu¨cadeleyi es¸ zamanlı ve aynı tempoda, birisini geride bırakmadan su¨rdu¨rmek zorundayız. Çu¨nku¨ ikisi de genc¸lerimizi hedef alıyor ve ikisi de birbirinden besleniyor. Tero¨r, uyus¸turucudan hem para ac¸ısından besleniyor hem de o tero¨ristleri eylem yapacak kafaya getirmeye yarıyor." dedi.

"2018 yılında uyus¸turucunun beli tamamen kırılmıs¸ olmalıdır"

Güvenlik güçlerinin, baskın yaptıgˆı mağaralarda ve dagˆ bas¸larında ciddi miktarlarda uyus¸turucu ele gec¸irdiğini ifade eden Soylu, şunları söyledi:

"Onların bir kısmı satılmak ic¸in bir kısmı ise o dagˆa kac¸ırılmıs¸ genc¸lerin tero¨rist yapılması ic¸in kullanılıyor. Uyus¸turucu ticareti de tero¨rden besleniyor. Dolayısıyla iki canavar da birbirinden besleniyor ve bizim bu ikisiyle de es¸ zamanlı mu¨cadele etmemiz gerekiyor. Özellikle bu yılın ilk 6 ayında gerek uyus¸turucu noktasında gerek tero¨ru¨n finansman ve lojistik destek aldıgˆı yerler noktasında daha aktif ve daha etkili bir mu¨cadele ortaya koyacagˆız. Hedefimiz, 2018 yılında uyus¸turucunun beli tamamen kırılmıs¸ olmalıdır. Herkes go¨zu¨nu¨ do¨rt ac¸malıdır. So¨z gelimi muhtarlarımız, bulundugˆunuz mahallede kimin ne yaptıgˆını en iyi sizler bilirsiniz. Uyus¸turucu satıcılarını, bu is¸le ilgili s¸ahit oldugˆunuz veya duyum aldıgˆınız her hadiseyi gu¨venlik gu¨c¸lerimizle irtibatlı bir s¸ekilde takip etmek durumundasınız. sadece telefon ac¸ıp so¨ylemek degˆil, akıbetini de takip etmek durumundasınız. Aynı zamanda irtibatta oldugˆunuz mahalle sakinlerini bu konuda su¨rekli uyanık tutmanız, sohbetlerinizde, konus¸malarınızda bu konuyu gu¨ndemde tutmanız c¸ok o¨nemlidir."

İçişleri Bakanı Soylu, halk tarafından seçilmiş olan yöneticilerin halka özen göstermesini isteyerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlara ve belediye başkanlarına gösterdiği önem ortadadır. Demokrasinin en önemli ve çekirdek birimi muhtarlardır. Demokrasi sadece seçme ve seçilme değildir. Eğer bir vatandaş vergi veriyorsa, o vatandaşın hizmet beklemek de en doğal hakkıdır." dedi.

Tu¨rkiye'yi uyus¸turucuyla mu¨cadele noktasında bir teyakkuz durumuna getirmeleri gerektiğini dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"Sloganımız basit. 'Uyus¸turucu es¸ittir tero¨r. Uyus¸turucu satıcısı es¸ittir tero¨rist.' ve kolluk birimlerimiz, hic¸bir yerden gelen en basit ihbarı bile kulak arkası etmemek durumundayız. Hem uyus¸turucu noktasında hem de mala kars¸ı is¸lenen suc¸lar noktasında emniyet merkezleri, kaymakamlıklar, karakollar, sadece mu¨racaat merkezleri degˆildir, aynı zamanda c¸o¨zu¨m merkezleridir. Dolayısıyla buralardan vatandas¸ımızın emniyetinin sagˆlanmıs¸ olarak c¸ıkmasına, s¸ikayetine kars¸ılık bulmus¸ olarak c¸ıkmasına o¨zen go¨stermek durumundayız."

Birilerinin ısrarla Tu¨rkiye'yi bir yangın yeri gibi göstermek istediğini aktaran Soylu, "Yakın zamanda o¨nemli badireleri atlatmıs¸tır. Buna ragˆmen hayatın normal akıs¸ından fazla bir sapma go¨ru¨lmemiştir. Ancak, ciddi tehditlerin bulundugˆu bir cogˆrafyanın en kritik bo¨lgesinde yas¸ayan bir u¨lkedir ülkemiz. Gu¨ndelik hayatımızı ve gelecek nesillerimizi korumak zorundayız. Ko¨tu¨lu¨k bir adım ileri gidiyorsa, biz iki adım ileri gitmek zorundayız. 2017'de bu anlamda iyi is¸ler ortaya koyduk, 2018'de daha iyilerini yapacagˆımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, 2019'da Türkiye'nin yepyeni bir yönetim sistemine doğru gideceğini, alt yapısının en güzel şekilde hazırlanması için 2018'de herkesin çok çalışması gerektiğini belirtti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise İstanbul'un bir dünya şehri olduğunu ve dünyanın gözünün bu kentin üzerinde olduğunu söyledi.

Özellikle terör örgütlerinin propagandalarını yapmak için İstanbul'u seçtiğini ifade eden Şahin, "İstanbul'un huzurlu ve güvenli olması için güvenlik güçlerimiz ile diğer yöneticilerimiz elinden geleni yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. İstanbul'un, New York veya Paris gibi metropollerden daha güvenli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Süleyman Soylu, Vali Şahin ile diğer yetkililer, toplantıya katılan muhtarların sorularını yanıtladı. Bu bölüm basına kapalı gerçekleşti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Avrupa Birliği Vasip Şahin İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title