Haberler

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi Arasında "Gönüllülük" Protokolü İmzalandı

- Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi arasında "Gönüllülük" protokolü imzalandı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: "Değerlerine sahip çıkan gençlerimizi arzuluyoruz.

- Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi arasında "Gönüllülük" protokolü imzalandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak:

"Değerlerine sahip çıkan gençlerimizi arzuluyoruz. Üniversite gençliği toplumdan kopuk olamaz"

"Türk gençlerinin genlerinde sosyal sorumluluk, ahlaki değerler, paylaşmak ve ses olmak var"

"Toplumun değerlerini, ihtiyaçlarını, sorunlarını özümsemiş, sosyal sorumluluk bilincinde olan, vatanını, milletini seven, manevi değerlerine sahip bir gençlik olarak Türkiye'yi geleceğe taşıyacak bir yapıyı üniversitemizde bilimsel çerçevede oluşturuyoruz"

ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Gençlerimizin, toplumun katmanlarıyla, parçalarıyla, sorunlarıyla birlikte adımlar atabilen, gönüllülük çerçevesinde duyguları özümsemiş, şefkat ve merhamet duygusu olan, paylaşmasını bilen gençler olarak yetişmesini arzu ediyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında "Gönüllülük İşbirliği Protokolü" imzalandı. Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Bak, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile bakanlık ve üniversite temsilcileri katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yürütülen Damla Projesinin daha kapsamlı bir şekilde sahaya yansıtılması için düzenlenen "Gönüllülük İşbirliği Protokolü" imza töreninde konuşan Bakan Bak, "Türk milleti olarak sosyal sorumluluk bizim genlerimizde var. Düşeni kaldıran, mazluma elini uzatan ve toplumun dokusunda başta akraba ilişkisi ve komşu ilişkisi, arkadaşlık ilişkisi çerçevesinde gönüllü çalışmalara çok büyük destek veren bir toplumuz. Değerlerine sahip çıkan gençlerimizi arzuluyoruz. Üniversite gençliği toplumdan kopuk olamaz. Üniversite gençliğinin toplumla birlikte var olduğunu, toplumun değerleriyle iç içe olduğunu ifade etmek istiyoruz. İstanbul'da yaklaşık 910 bin üniversite öğrencisi var. Türkiye genelinde Kredi Yurtlar Kurumunda 630 bin öğrenci kalıyor. İlk pilot çalışmayla birlikte Türkiye çapında üniversite gençlerimizin gönüllülük hareketine katılmasını sağlayacak adımları atmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kendisine ve topluma yabancılaşan bir gençliğin ülkenin geleceği için başarılı adımlar atmasının mümkün olmayacağına dikkat çeken Bak, "Biz gençlerimizin toplumun katmanlarıyla, parçalarıyla, sorunlarıyla birlikte adımlar atabilen, gönüllülük çerçevesinde o duyguları özümsemiş, şefkat ve merhamet duygusu olan, insanlara kucak açmasını, paylaşmasını bilen gençler olarak yetişmesini arzu ediyoruz. Üniversite gençliği içinde bunun çok daha programlı bir şekilde yürütülmesi için İstanbul Üniversitesi ile birlikte ilk adımı atmayı planladık. Burada topluma, gençliğin enerjisi, dinamiği verilecek. Proje kapsamında gençlerimiz bir yaşlıyı ziyaret edecek, onu alıp gezdirecek, onunla sohbet edecek, kitap okuyacak. Tıp fakültesinde okuyan bir gencimiz, bir hastanın durumu ile alakalı aileye bilgi verecek, ailenin o konudaki sorunlarını belli yerlere taşıyacak. Spor akademisinde okuyan bir gencimiz, mahalledeki gençlerle futbol, basketbol, voleybol oynayacak. Dolayısıyla gençlerimizin geleceğe dair planları içerisinde toplumun değerlerini, ihtiyaçlarını, sorunlarını özümsemiş, sosyal sorumluluk bilincinde olan, vatanını, milletini seven, manevi değerlerine sahip bir gençlik olarak Türkiye'yi geleceğe taşıyacak bir yapıyı üniversitemizde bilimsel çerçevede oluşturuyoruz. Türk gençlerinin genlerinde sosyal sorumluluk var, ahlaki değerler var, paylaşmak var, ses olmak var. Bu noktada gençlerimizin çok daha duyarlı olarak yetişmesi için bu çalışmayı bir sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde üniversitelerimiz ile birlikte büyütmeyi hedefliyoruz ve ilk adım olarak bugün bu protokolü imzalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul Üniversitesi Türkiye Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title