Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Kocaeli'de

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Devletin refleksini ve duruşunu, terör örgütünün saldırılarıyla paralel değerlendirmek kesinlikle sağlıklı bir yaklaşım değildir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Terörle mücadelede kazanan, kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti, Türkiye'nin birliğinden, dirliğinden, demokrasisinden yana tavır koyanlar olacak. Devletin refleksini ve duruşunu, terör örgütünün saldırılarıyla paralel değerlendirmek kesinlikle sağlıklı bir yaklaşım değildir" dedi.

İzmit Cephanelik Spor Kompleksi'nin açılışında konuşan Bakan Kılıç, AK Parti hükümeti olarak Kocaeli'nin son derece önemsedikleri illerin başında geldiğini belirterek, kentin büyük nüfusu, dinamik, sanayi ve kalkınma odaklı yapısıyla, genç nüfus potansiyeliyle ülkenin yarınları adına büyük umutlar vaat eden bir il olduğunu söyledi.

Kocaeli'ye yapılacak tüm yatırımların, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kendi alanlarındaki yatırımları büyük ölçüde hızlandırdıklarını anlatan Kılıç,

"5 bin kişilik 13-14 sene önce temeli atılan ve maalesef yılan hikayesine dönen spor salonumuzu geçtiğimiz aylarda bitirdik. Sayın başbakanımızın uğurlu elleriyle hizmete açmaya hazır hale getirdik. Bugün İzmit Belediyemizle birlikte ortaklaşa yürüttüğümüz yaklaşık 8 milyon liralık bir projenin açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kılıç, tesisin yüzde 50 oranındaki 4 milyon liralık bütçesini İzmit Belediyesi'ne Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak aktardıklarını vurgulayarak, bu şehirde gençlik ve sporla ilgili yatırımları sürdürme adına büyük bir işbirliği ortamının bulunduğunu kaydetti.

Kocaeli'de 5 bin kişilik spor salonu dışında bu yıl bir tane bin kişilik, bir tane de 500 kişilik olmak üzere 2 yeni spor salonunun daha yapımına başlayacaklarını dile getiren Kılıç, bununla beraber Kocaeli'de merkezde bin kişilik, Derbent'te 300 kişilik, Gölcük'te 300 kişilik olmak üzere bin 600 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurtlarının inşaatına bu yıl başlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kılıç, bunların da yetmeyeceğini anlatarak, Kocaeli'de, Türk ekonomisine yaptığı katkıların bir nişanesi olarak modern bir stadyumu Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda yakın bir zamanda kazandıracaklarını bildirdi.

Spor yapan bir Türkiye istediklerini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Spor yapan, kendisiyle barışık yaşayan, enerjisini pozitif alanlara aktaran insanların ülkesi olsun Türkiye. Terörle mücadelede şer güçlerle başa çıkmakta büyük, kuvvetli ve gayretli bir süreci hükümetimizin tüm birimleriyle yönettiğimizi sizler zaten çok iyi görüyorsunuz. Ne zaman ki bu ülkenin tüm gençleri spora, sanata, kültüre, kendi öz değerlerimize milli ve manevi değerlerimize yönelirse, ne zaman ki bu yönde attığımız adımların neticelerini Anadolu'nun her yerinde almaya başlarsak, işte o zaman hem Anadoludaki barışa hem de evrensel barışa en büyük katkıları yapacağımız döneme girmiş olacağız. Bu uğurda başta başbakanımız olmak üzere hükümetimizin tüm birimleri canla, başla büyük bir gayretle çalışıyoruz."

Konuşmasının ardından, kompleksin açılış kurdelesini kesen Kılıç, daha sonra Kocaeli AK Parti İl Başkanlığına geçerek, İl Başkanı Mahmut Civelek'le biraraya geldi.

-AK Parti Kongresine doğru-

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, AK Parti'nin 30 Eylül Pazar günü yapılacak kongresine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Pazar günü yapılacak olan kongrede AK Parti 2023 vizyonunu, hem sözel olarak, hem de kadro hareketi şeklinde bir kez daha ortaya koymuş olacak" diyen Kılıç, şunları söyledi:

"2012 büyük kongremize 'Büyük millet, büyük güç, hedef 2023' sloganıyla gidiyoruz. Burada demokrasi vurgumuz var, özgürlüklere, milli iradeye yönelik vurgumuz var. Türkiye'de demokratik süreçlerin halkımız tarafından çok daha iyi kullanılması ve içselleştirilmesine yönelik hedeflerimiz var.

Çağın ve modern dünyanın imkanlarıyla çok daha sağlam şekilde donanmış bir Türkiye hayalimiz var. 2023 vurgusu AK Parti'nin siyasal iktidar pozisyonunun adeta sürekliliğine işaret eden bir vurgu olacak. Günü ve gündemdeki sorunları konuşamayan, tartışamayan, güne ve güncele dair çözüm önerileri sunamayan siyasal partiler karşısında Türkiye'de 10 yıldır iktidar olan partisinin 2023 yılını kurguluyor olması gerçekten Türk siyasal hayatına AK Parti'nin kazandırdıklarını görmek adına çok önemli bir durumdur. Bu anlamda kongremiz çok önemli."

-"Teröre karşı demokrasiye bağlı bir mücadele"-

Kılıç, bir gazetecinin terörle mücadele meselesine ilişkin sorusuna, Türkiye'nin terörle 30 yıldan beri mücadele eden bir ülke olduğunu ifade ederek,

"Terörle mücadelede kazanan kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti, Türkiye'nin birliğinden, dirliğinden, demokrasisinden yana tavır koyanlar olacak. Terörle mücadelede, kan döken zalimler, caniler ve cinayet şebekeleri değil, masumlar, ezilenler, şehit edilenler ve milletin birliğinden yana vicdanındaki acıyı dindirmek için sabır gösterenler kazanan olacak" dedi.

Bu noktada en ufak bir tereddütünün olmadığını dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

"Devlet, terör örgütünün canileşen cinayet şebekeleri karşısında hukuka ve demokrasiye bağlı bir mücadele sürdürmektedir. Cinayet şebekesi terör örgütü, kadın-erkek, genç-ihtiyar demeden, sivil-asker ayrımı gözetmeksizin, anne-çocuk ayrımı yapmaksızın sokak ortasında bile canavarlaşabilmekte, cinayetler işleyebilmektedir. Devletin refleksini ve duruşunu, terör örgütünün saldırılarıyla paralel değerlendirmek kesinlikle sağlıklı bir yaklaşım değildir. Hükümetimiz, devletin tüm unsurları ve birimleriyle teröre karşı Türkiye'nin pozisyonunu kuvvetlendirmek için gereken tüm angajmanlara girmiştir."

Bakan Kılıç, yapılması gereken her şeyin harfiyen yapılmakta olduğunu, belirterek, bu noktada milletin en ufak bir tereddütünün olmadığını gittikleri şehit cenazelerinde, içine girdikleri halkın reflekslerinde de çok rahat görebildiklerini bildirdi.

Kimsenin istismara açık olmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Kılıç, "Terör örgütü ve yandaşı çevrelerin istismarına kimse teslim olmamalıdır. Türkiye kritik ve önemli bir coğrafyada bulunuyor. Çok kritik bir coğrafyada yaşayan bir ülkeyiz. Terörle birlikte yaşamaya alışmayacağız ama terörle mücadeleye alışmak zorundayız. Bu coğrafya bunu gerektiriyor. Milletimizin sarsılmaz bir duruşu var, bu duruş sürdürüldüğü sürece çok uzun olmayan bir takvim içinde Türkiye'nin terör belasından net bir şekilde kurtulacağı kanaatindeyim" ifadesini kullandı.

Civelek, Bakan Kılıç'a İzmit'in meşhur pişmaniye tatlısından ikram ederek, çini vazo hediye etti.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

İzmit Belediyesi Ak Parti Derbent Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title