Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kastamonu'da."Bu Toplumun, Bu Toprakların Artık Düşmanlığa, Husumete...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bu toplumun, bu toprakların artık düşmanlığa, husumete ayıracak zamanı kalmamıştır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bu toplumun, bu toprakların artık düşmanlığa, husumete ayıracak zamanı kalmamıştır" dedi.

Bakan Kılıç, Kastamonu'da, Hasan Doğan Spor Tesisleri'nde incelemelerde bulundu, Vali Erdoğan Bektaş'tan bilgi aldı.

Tesise ait spor sahasında İl Özel İdarespor ile Ormanspor arasında oynanan 1. Amatör Küme karşılaşmasının ilk yarısının son dakikalarını izleyen Kılıç, maçın devre arasında hakem ve sporcularla konuştu.

Daha sonra Kastamonu Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdu'nu ziyaret eden Kılıç, öğrencilerin sorun ve isteklerini dinledi.

Kılıç, öğrencilere yaptığı konuşmada, şu anda Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bünyesinde Türkiye genelinde 270 bin öğrencinin barındığını belirterek, bunun 270 bin anne ve babanın çocuklarını kendilerine emanet ettiği anlamına geldiğini söyledi.

Bu ailelerin ve çocukların dünya görüşlerinin değil kendilerine emanet edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, "Yemeğinizden, içeceğinize, barınmanızdan, giyeceğinize kadar her şeyi planlamaya çalışıyoruz. Biz, yaratılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Bize emanetsiniz. Nereden geldiğinize, nereye gittiğinize bakmayız. Devletimizin yurtlarında kalıyorsunuz. AK Parti Hükümeti olarak size en iyi yaşam koşullarını sunmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

-"1 milyon 173 bin gencimize her ay 260 lira para veriyoruz"-

Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, hükümetin yüksek öğretimdeki gençlere aktardığı kaynağın yıllık 7 milyar lira olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Eskiden sadece 450 bin öğrenciye kredi verilirdi. Burs vesaire yoktu. Şimdi 370 bini burs olmak üzere 1 milyon 173 bin gencimize her ay 260 lira para veriyoruz. Yüksek lisans iki katı 520, doktora üç katı 780. Gençlerimize feda olsun. Atatürk'ün 'Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır' sözü var. Biz bu vatanı sizlere emanet edeceğimize göre, gençlerimiz eğitim alsın, eksikleri kalmasın, gerisi teferruattır. Başbakan Erdoğan da bunu böyle söylüyor.

Siyaseten benim durduğum yerde durmayabilirsiniz. Ama mühim olan şudur; bu ülke, bu millet için birbirimizi çok sevmemiz lazım. Bu toplumun, bu toprakların artık düşmanlığa, husumete ayıracak zamanı kalmamıştır. Yazık, günahtır. Dünya gözünü Türkiye'ye dikti. Dünya nüfusu yaşlanıyor. Amerika'da nüfus yaşlanıyor. Ama bize bakın pırıl pırıl gençler."

Bu ülkenin gençlere ihtiyacı olduğunu, gençlerin de bu ihtiyaca cevap verebilmesi için kendisini çok geliştirmesi gerektiğini aktaran Kılıç, "Bu ihtiyaçları belirledikten sonra, evelallah sırtımız yere gelmez. Bileğimiz bükülmez. Biz tek vatan, tek devletiz, tek bayrak, tek milletiz. Bunu bilin, gerisi teferruattır" ifadesini kullandı.

Yurtta kalan öğrencilerin basketbol potası, çamaşır yıkama ve kurutma makinesi ve futbol takımına forma isteklerinin yerine getirileceğini bildiren Kılıç, yurtlarda wireless internet için görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Kılıç, daha sonra Nasrullah Meydanı'ndaki Munire Sultan Çarşısı'nı, Şeyh Şaban-ı Veli Cami ve Kulliyesini gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti.

Atatürk Spor Salonu içerisinde bulunan Kastamonu Gençlik Merkezi'ni de ziyaret eden Kılıç, buradaki gençlere Kastamonu'ya yeni bir gençlik merkezi yapılacağı müjdesini verdi.

- KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Bektaş Hasan Doğan Kastamonu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title