Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın Açıklamaları

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Seçim sonuçlarına hile karıştığı iddiası, uzun zamandır dillendirilen bir iddiadır. Hile kelimesi, o kadar ağır bir kelime ki, bence demokratik seçimlerde hile yapıldığını savunmak yenilgiyi kabul edememektir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan 'Neler Oluyor' programına konuk oldu. Kılıç, sunuculuğunu TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın yaptığı programda, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve Türkiye Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Ercan Gürses'in sorularını cevapladı. Kılıç, programa TGRT Haber Kanalı'nın yeni logosu hakkında görüşlerini belirterek başladı. Kanalın yeni logosunu beğendiğini ve özellikle logonun ortasından geçen kırmızı şeridin dikkat çekici olduğunu kaydeden Kılıç, "İnşallah, güzel haberlere, güzel bir geleceğe yol almanız için hafızalarda yer edinecek bu logoyla devam edersiniz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

"AK PARTİ ADAYLARININ ÜZERİNDE HOŞ OLMAYAN BASKILAR KURULMAYA ÇALIŞILDI"

AK Parti'nin yerel seçimlerden büyük bir başarıyla çıktığını belirten Bakan Kılıç, "Türkiye 30 Mart Yerel Seçimleri'nden daha yeni çıktı. AK Parti, gerçekten büyük bir başarı gösterdi. Genel Başkanımız ve Başbakanımız liderliğinde girdiğimiz yerel seçim maratonu, süreç içerisinde yerel seçim olmaktan daha farklı bir noktaya ilerlediyse de işin özünde bir yerel seçimdi. Burada, partimiz çok büyük başarı ortaya koydu. Aldığımız oy oranı ortada. Daha önceki yerel seçimde aldığımız oy oranıyla karşılaştırdığımız zaman bir artış söz konusu. Şahsi kanaatim, geride bıraktığımız seçimi genel seçimlerle karşılaştırmanın yanlış olduğu yönünde. Farklı dinamiklerin olduğu gerçekse de, sonuç itibariyle bir yerel seçimdi. Özellikle, şehirlerde, ilçelerde kimlerin aday olduğu da öne çıktı. Bazı illerimizde, demokratik olmayan yollara başvurulup, özellikle AK Parti adaylarının üzerinde hiç hoş olmayan baskılar kurulmaya çalışıldı. Bazı saldırılar oldu. Bunları kabul etmek, tasvip etmek mümkün değil. Bunun örneğini Ankara'da ciddi bir şekilde yaşadık. İstanbul'da da bunu görmek mümkündü" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, "Biz hizmet odaklı bir partiyiz. Bizim hedefimiz, seçimlerden sonra da vatandaşlarımızın yapılan hizmetlerden en iyi şekilde yararlanmasını sağlamaya çalışmak. Belediye başkanlarımızın bunun için çalışacağına hiçbir şüphe duymuyorum. Gerçekten güzel bir atmosfer yakaladık ve bu atmosfer içerisinde geleceğe doğru yol alıyoruz" dedi.

"DEMOKRATİK SEÇİMLERDE HİLE YAPILDIĞINI SAVUNMAK YENİLGİYİ KABUL EDEMEMEKTİR"

CHP'nin Ankara'da aldığı oyların kendi oyu olmadığını kaydeden Kılıç, muhalefetin yerel seçimlerde hile yapıldığı iddialarına yönelik, "Seçimde çıkan oy oranlarına baktığımız zaman, faklı bir yönelişin söz konusu olduğu ortada. Yani, siyasi çizgisi bugüne kadar farklı bir siyasi parti olan bir kişi, başka bir siyasi partiden aday oldu. Herhalde hiç kimse, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara'da aldığı oy oranının kendi oy oranı olduğunu düşünmüyordur. Bu CHP'nin kendi oyu değil. Bu vatandaşımızın demokratik tercihidir. Ama CHP adayının seçim sonucunu Anayasa Mahkemesi'ne taşımak gibi bir başvurusu oldu. Ben hukukçu değilim ama bildiğim kadarıyla, YSK'nın verdiği kararı verildiği andan itibaren tartışmaya açmak mümkün değildir. YSK, son mercidir. İstanbul'da da aynı şeyler konuşuldu. İstanbul'da fark 8 puan. Yani 700 bin oya tekamül ediyor. Bunun takdirini artık vatandaşlarımıza bırakıyoruz. Biz 2002'den beri girdiğimiz her seçimden alnımızın akıyla çıktık. Hep birinci partiydik, her zaman kazandık. Genel Başkanımız, 'Seçimlerden 1. olarak çıkmazsak, koltuğumu bırakmaya hazırım' dedi. Diğerleri bunu yapabilir mi? Bu açık bir çağrıdır. Bu açıkça ortaya duruş koymaktır. Seçim sonuçlarına hile karıştığı iddiası, uzun zamandır dillendirilen bir iddiadır. Hile kelimesi, o kadar ağır bir kelime ki, bence demokratik seçimlerde hile yapıldığını savunmak yenilgiyi kabul edememektir. Bugüne kadar birçok seçim yapıldı. Çok partili sisteme geçtiğimizden beri çok seçim yaptık. Bunların hiçbirisinde, seçim sonuçlarına ve seçimin yapılmasına yönelik tartışmalar olmamıştır. Başbakanımız çok açık bir şekilde ortaya tavır koydu. Dedi ki; 'Buyursunlar, gelsinler, saysınlar.' Biz kendimizden eminiz. Birtakım şeyleri dillendirirken, siyasi sorumlukları olan insanların bu tip açıklamalar yaparken, neye zarar verdiklerini iyi düşünmeleri gerekir. Ben, böyle bir tartışmanın başka yerlerde yaşandığını görmedim" değerlendirmesinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Akif Çağatay Kılıç Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title