Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, elektronik kart ve bilet uygulaması nedeniyle kişisel verilerin işlenmesinde Anayasa ve yasaya aykırılık bulunmadığını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, elektronik kart ve bilet uygulaması nedeniyle kişisel verilerin işlenmesinde Anayasa ve yasaya aykırılık bulunmadığını belirtti.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin soru önergesini yanıtlayan Kılıç, çalışmaları devam eden elektronik kart ve bilet uygulamasında kişisel verilerin gizliliği konusuna açıklık getirdi.

Kişisel verilerin gizliliğinin Anayasa'da güvence altına alındığını anımsatan Kılıç, Anayasa'da, "kişisel veriler, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebilir" hükmü bulunduğuna işaret etti.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un, bilet satın almak isteyenlere adı, soyadı, kimlik numarası ve fotoğrafı olan elektronik kart oluşturulması ve bilet satışlarının bu kart üzerinden yapılmasını düzenlediğini anlatan Kılıç, söz konusu yasa kuralının, Anayasa'nın "kişisel veriler, ancak kanunda öngörülen hallerde işlenebilir" hükmüne aykırı olmadığını kaydetti.

Kılıç, yasanın uygulanmasına dair yönetmeliğin yasadan farklı düzenleme içermediğini ifade ederek, "Elektronik kart ve elektronik bilet uygulaması nedeniyle kişisel verilerin işlenmesinde Anayasa'ya ve yasaya aykırılık bulunmamaktadır" dedi.

Kişisel bilgilerin ilgili federasyonun sponsorları ve anlaşma yaptığı kurumların reklam ve diğer hizmetlerinde kullanılabilmesi için elektronik ortamda ya da yazılı muvafakat gerektiğinin altını çizen Kılıç, bu muvafakati vermeyenlerin elektronik kart ve elektronik bilet almasına engel durum bulunmadığını vurguladı.

-Doping Kontrol Merkezi-

Yeniçeri'nin, Hacettepe Doping Merkezi'nin hatalı tahlil sonucu Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) tarafından akreditasyonun iptal edilmesiyle ilgili soru önergesini de yanıtlayan Kılıç, hatalı işlem yapanlar hakkında rektörlük tarafından idari soruşturma yapıldığını belirtti.

Doping Kontrol Merkezi'nin reakreditasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Kılıç, WADA'ya başvuru yapıldığını ve uygun görülen tarihlerde numune test deneme sürecinin başlatılacağını kaydetti.

Türkiye'de şartlar uygun olmadığından başka bir doping kontrol merkezi kurulmasının düşünülmediğini ifade eden Kılıç, bu merkezlerin yıllık 300 numunenin analizini yapamadığı takdirde akreditasyonlarının iptal edildiğine dikkati çekti. Kılıç, Türkiye Anti Doping Ajansı kurulması için çalışmaların sürdüğünü de belirtti.

Profesyonel liglerde çeşitli kriterlere göre her hafta numune alındığını ifade eden Kılıç, numunelerin genellikle Balkan ülkelerindeki doping kontrol merkezlerine gönderildiğini ve analize göre maliyetin 110-200 Avro arasında değiştiğini kaydetti.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title