Haberler

Gençlik Suyu Şifa Arayanların Akınına Uğruyor

Balıkesir'in Gönen İlçesine Bağlı Ekşidere Köyü'ndeki 'Gençlik Suyu' Çeşitli Hastalıklarına Şifa Arayan Vatandaşların Akınına Uğruyor.

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Ekşidere Köyü'ndeki 'Gençlik Suyu' çeşitli hastalıklarına şifa arayan vatandaşların akınına uğruyor.

Ekşidere Köyü'ndeki Dağ Ilıcası Kaplıcaları'nın yakınında bulunan ve yüzyıllardır aktığı belirtilen 'Gençlik Suyu'nun böbrek, mide, bağırsak rahatsızlıkları gibi çok sayıda hastalığın tedavisinde faydalı olduğu ifade ediliyor. Dağ Ilıcası'na gelerek kaplıca suyunda şifa arayan vatandaşların Gençlik Suyu adı verilen sudan da içtiklerini ifade eden Dağ Ilıcası Kaplıca Müdürü İhsan Yılmaz, "Bu su Romalılar ve Osmanlılar zamanından bu yana biliniyor ve yüzyıllardır akıyor. Ilıca suyundan bağımsız akan bu su, soğuk, hafif ekşi ve tatlı bir su olup madensel bir kokuya sahiptir. Demir eriten bir su çünkü yıllardır aktığı demir su borusunu bile eritti. Bu suyu İstanbul Üniversitesi'nden bilim adamları inceledi. Suda silikat asit, katronik asit, arseni, sodik klezik kimyasal bilişimler bulunmakta. İnsan sağlığı için faydalı bir su böbrek taşı ve idrar yolları taşlarını eritip yok ediyor. Böbrek hastaları yurt içinden ve yurt dışından gelip bu sudan içinde büyük fayda gördüler. Bu suyun kadın hastalıklarına, mide ve bağırsak hastalıklarına, hücre yenilemesine ve uzun süre çoçuğu olmayanların çocuk sahibi olabilmelerinde faydalı olduğu söyleniyor" dedi.

(MY-MEY) 12.05.2008 15:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title