Haberler

Gençlik Merkezini Gençlerin Ayağına Götürüyorlar

Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında, Bitlis Gençlik Merkezi gönüllülerince köy, mahalle ve okullardaki çocuk ve gençler için sportif etkinlikler düzenleniyor.

AHMET OKUR - Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında, Bitlis Gençlik Merkezi gönüllülerince köy, mahalle ve okullardaki çocuk ve gençler için sportif etkinlikler düzenleniyor.

Mobil Gençlik Merkezi aracıyla önceden belirlenen mahalle, köy ve okullara giden gönüllüler, düzenledikleri etkinliklerle çocukların doyasıya eğlenerek güzel vakit geçirmelerini sağlıyor.

Mutki ilçesindeki Merkez Yatılı Bölge Ortaokulu'nun (YBO) bahçesinde kurulan mobil merkezde öğrenciler için boks, okçuluk, voleybol, sokak tenisi, mini golf, satranç, langırt, basketbol, matrak ve çocuk zeka oyunları gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Çocukların yüzlerini boyayan, oyun ve sporların kurallarını anlatan proje gönüllüleri, öğrencilerle yakından ilgilendi.

"10 bin gence uluşmayı hedefliyoruz"

Proje Koordinatörü ve Gençlik Merkezi Lideri Murat İlbars, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde uygulanması için Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklendiğini söyledi.

Projeyle mobil gençlik merkezini kırsalda yaşayan genç ve çocukların ayağına götürdüklerini belirten İlbars, şöyle konuştu:

"Gittiğimiz yerlerde çok güzel karşılanıyoruz. Öğrenciler çok seviniyor. Öğretmenler ile vatandaşlarımız da çok mutlu oluyor. 8 ay sürecek bu projeyle 10 bin gence ulaşmayı hedefliyoruz. Yaklaşık bir aydır başladığımız projede şimdiye kadar bin 500 kişiye ulaştık. Her geçen gün daha güzel şekilde devam ettirdiğimiz projede özellikle gönüllü gençlerimiz bize çok destek veriyor."

"Hiç görmedikleri etkinliklerle karşılaşıyorlar"

İlbars, daha çok kırsaldaki çocuk ve gençlere ulaşmaya çalıştıklarını ifade ederek "Çocuklar daha önce hiç görmedikleri etkinliklerle karşılaşıyor. Biz de gönüllü gençlerimizle onlarla ilgilenince, öğrencilerin üzerinde güzel bir etki oluşuyor." dedi.

Proje kapsamında şimdiye kadar Bitlis'te Değirmenaltı köyü, Hüsrevpaşa Mahallesi, Tatvan sahili ve Ahlat ilçesinde etkinlikler düzenlediklerini anlatan İlbars, bir sonraki duraklarının da Hizan ilçesi olacağını vurguladı.

İlbars, projeyi Bitlis'teki tüm ilçe, okul, mahalle ve en ücra köylerde bile uygulamaya çalışacaklarına işaret etti.

Bitlis Gençlik Merkezi gönüllüsü Özlem Bal ise projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğüne dikkati çekerek "Çocukları mutlu etmeye çalışıyoruz. Onların mutluluğunu görmek beni de mutlu ediyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Mutki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title