Haberler

Gençlik Haftası

Babaeski'de Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında genç pedallar bisiklet turu düzenlendi.

Babaeski'de Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında genç pedallar bisiklet turu düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte bisikletçiler Babaeski Mimar Sinan İlkokulu'nda toplandı.

Kaymakam Tarkan Keskin, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Emniyet Müdürü Hakan Hatip, Jandarma Komutanı Üsteğmen Güvenç demirarslan, Milli Eğitim Mustafa Bayrak da etkinliğe katıldı.

Keskin, etkinlikte yaptığı konuşmada, Gençlik Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlediklerini söyledi.

Sağlık için hareket etmenin önemli olduğunu ifade eden Keskin, hareketsiz insanların aldığı kiloların sağlığa son derece zarar verdiğini belirtti.

Sağlığın yanı sıra insanları bisiklet kullanmaya teşvik etmeyi de amaçladıklarını aktaran Keskin, " Çok güzel bir organizasyon oldu. Hareketsizlik insanlara kilo aldırdığı gibi aynı zamanda sağlığını da bozuyor. Bir çok hastalığın sebebi hareketsizlikten kaynaklanıyor. Bisiklete binmek da özellikle Trakya'da bu işi yapmak daha kolay. Çünkü engebesi az, düz bir arazide yaşıyoruz. Bisiklete binmek de hem sağlıklı yaşamımız açısından hem de kilomuzu korumamız açısından önemli. İnşallah bugün gerçekleştirdiğimiz bisiklet turu etkinliği ile farkındalık yaratmışızdır ve bisiklete binmeye devam ederiz. Sağlıklı yaşama yelken açarız." diye konuştu.

Konuşmanın ardından başlayan etkinlikte, İstanbul, Fatih, Mustafa Kemal ve Kırklareli caddesi güzergahını takiben Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Hacı Babaeski Tarkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title