Haberler

Gençliğime Dokunma "Uçurum"

Güncelleme:

Gençliğime Dokunma mottosuyla sahnelenen "Uçurum" tiyatro oyunu gençlerin madde bağımlılığı konusunda bilinçlenmesine destek verdi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen tiyatro gösterisi son gösteriminde, Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan gençleri ağırladı. Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Zülkarneyin Avcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı'nın da katıldığı gösteri, öğrencilerin beğenisini topladı. Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Zülkarneyin Avcı, "Bir sivil toplum örgütünün bu konuya duyarlılık göstermesi ve bu işe öncülük etmesi oldukça önemli. MÜSİAD Ankara'yı bu noktada kutluyoruz. Bizler de ev sahibi olarak Altındağ'da yapmamız gereken ne varsa sizlere imkânlarımız doğrultusunda yapmaya çalışacağız."dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz ise; "İnşallah MÜSİAD Ankara ile özel projelerimiz olacak ve biz destek vermeye devam edeceğiz." diyerek konunun hassasiyetine vurgu yaptı.

"Amacımız Türkiye Turnesi"

Madde bağımlılığı ile ilgili sosyal sorumluluk projesi kapsamında yola çıktıklarını ve bu amaçla hem Ankara hem de Türkiye'deki gençleri bilinçlendirmeyi amaçladıklarını kaydeden Yönetmen Sibel Aydın "Çocukları uyarıcı nitelikte ve titizlikle hazırladığımız oyunumuz ile buluşturuyoruz. Çok hassas bir konu olduğu için oyunumuzu sergilerken TUBİM, AMATEM, Milli Eğitim, pedagoglar ve psikologlardan da aldığımız yönlendirmeler doğrultusunda hareket ettik. Oyunumuzu MÜSİAD Ankara iş birliği ile hazırladık. Türkiye turnesi kapsamında da çocuklarımızla buluşacağız." dedi. MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ise okul müdürlerinden çok güzel tepkiler aldıklarının altını çizerek, "Okul müdürümüzden 'Bu kadar etkileyici ve bu kadar güzel işlenmiş bir oyun görmedik. Rehber öğretmenlerimiz anlatsa bu kadar tesirli olmazdı.' dönüşünü aldık. İkinci kez izliyorum ve yine duygulandım. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı çok hassas bir şekilde takip ediyor ve onların desteği ile bu oyunumuzu Türkiye geneline yaymak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ne kadar gencimiz bilinçlenirse o kadar faydalı"

MÜSİAD Ankara'nın sadece iş ve ticari alanda değil, aynı zamanda sosyal alanlarda da faaliyet gösterdiğinin altını çizen MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, şunları söyledi: "Ülkemizin çok önemli bir konusu olan madde bağımlılığı ile alakalı böyle bir çalışma yürütürsek bir nebze de olsa toplumumuza faydamız olur diyerek çıktık yola. Geliştirdiğimiz bu projemizi Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile yapacağımız protokol ile Türkiye geneline yayacağız. Gençliğime Dokunma mottosuyla "Uçurum" tiyatro oyunumuzun güzelliği, madde bağımlılığından kurtulmanın hatta bağımlı olmamanın ince bir şekilde işlenmiş olması. Bu oyunun güzelliği, bir çocuğumuzda bile olsa bilinç oluşturabilmek. Ne kadar gençlerimizi bilinçlendirebilirsek bizim için o kadar faydalı

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yıldırım Beyazıt Altındağ Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title