Haberler

Gençlerbirliği'ne 'Kurşun Döktürme' İncelemesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Süper Lig'in İkinci Yarısı Öncesinde Kurşun Döktüren Gençlerbirliği Kulübü Hakkında İnceleme Başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Süper Lig'in ikinci yarısı öncesinde kurşun döktüren Gençlerbirliği Kulübü hakkında inceleme başlattı.

Kırmızı-siyahlı külüpte futbolcu ve teknik heyetin sezonun ikinci yarısı öncesinde katıldığı bir moral yemeğinde kurşun döktürmesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nı harekete geçirdi. Bu olayın televizyonlarda yayınlanmasının ardından görüntüleri ihbar olarak kabul eden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Gençlerbirliği Kulübü ve kurşunu döken kişi hakkında inceleme başlattı. Savcılık, yapacağı inceleme sonucunda konuyla ilgili olarak soruşturma açılıp açılmayacağına dair karar verecek.

25 Ocak 2007 tarihinde 'Çorbacım' isimli restoranda düzenlenen moral yemeğinde Gençlerbirliği futbolcuları ve teknik yönetimi kurşun döktürmüş ve ligin ikinci yarısının iyi geçmesi için dualar okunmuştu. 1925 tarihli yasaya göre fal, falcılık, kurşun döktürmek ve benzeri davranışlar suç teşkil ediyor. Bu eylemleri yapanlara karşı ise gerekli yasalar 3 aydan 20 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngörüyor.

(EKO-EDA-İY-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title