Haberler

    Gençlerbirliği'nde "Liyakat" Uyarısı

    Gençlerbirliği'nin pilot takımı Hacettepe'nin 12 yıl başkanlığını yapan Turgay Kalemci, kırmızı-siyahlı camiaya "liyakat" uyarısında bulundu.

    Turgay Kalemci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği'nin  bünyesinden çıktıktan sonra 3. Lig'den başlayarak yükseldiği Süper Lig'de 2 yıl  mücadele eden Hacettepe'nin uzun süre başkanlığını yapmış biri olarak  kırmızı-siyahlı kulübün durumunun tüm camia gibi kendisini de çok üzdüğünü  söyledi.
    Başkent kulübünün 1923 yılında kurulduğuna dikkati çeken Kalemci, 95  yıllık mazisi olan kırmızı-siyahlı camianın İlhan Cavcav'ı son 30 yıl başkanlığa  getirdiğine dikkati çekti.
    "Belki de İlhan Cavcav başkanlığa seçilirken kendisinin bir tek  delegesi bile yoktu. Göreve layık olduğu için seçildi." diyen Kalemci, şöyle  konuştu:
    "Ancak İlhan Cavcav bu göreve layık biri olarak, tüm delegelerin oyu  ile seçilmiştir. Son 3 yılında (geçirdiği önemli sağlık rahatsızlıklardan dolayı)  tam verimli olamamasına rağmen, tüm camia bu görevi layıkıyla yapan ve heykelini  diktiği başkanının, her zaman yanında oldu.
    30 yıllık başkanlığı süresince  hiçbir dış destek almadan, bir odadan çıkarak Türkiye'nin ilk çağdaş kulüp  tesislerine kavuşturup sürekli bütçesi fazla veren tek kulübünü oluşturup, takımı  her zaman Süper Lig'de tuttu."
    İlhan Cavcav'ın "liyakata önem veren Gençlerbirliği camiası"  tarafından seçildiğini belirten Kalemci, "Son dönemlerde 'Gençlerbirliği, İlhan  Cavcav'ın Kulübü' gibi algılandı ancak bu camia vefalı olduğundan yine başkanının  yanında durdu." ifadelerini kullandı.
    "Delege yapısı bozuldu"
    İlhan Cavcav'ın son 3 yıl her konuyla ilgilenemediği için 90 yıllık  düzenli delege yapısının bozulduğunu dile getiren Kalemci, şunları söyledi:
    "Eski düzen içinde oluşan delegelerin çoğu çeşitli gerekçelerle  camiadan uzaklaştırılıp, yerlerine camianın değil de başkan adaylarının delegesi  olacak şekilde bir sistem kuruldu.
    Rahmetli başkandan sonra yeni başkan  adayları ise güçlerini, liyakattan değil camianın yapısına uymayan delege  sisteminden alıyor. Unutulmasın ki dernekler yasasına göre yönetilmiş, delege  yapılarak başkan seçen bir çok kulüp, liyakata önem vermediğinden yetersiz  başkanları yüzünden yok olup gitmiştir."
    Gençlerbirliği'nin bir başkanın kulübü olarak yönetilmesi yerine  camiasının seçeceği  bu göreve layık bir başkan ve yönetimi tarafından  yönetilmesi gerektiğini savunan Kalemci, "Rahmetli İlhan başkanın yerini  dolduracak bir kişi ne var ne de gelecek." yorumunu yaptı.
    Yönetim şekli değişikliği
    Kalemci, başkent kulübünün yönetim sisteminin "Başkanın Kulübü"nden  "Gençlerbirliği Kulübü Başkanı" şekline dönüştürülmesi  gerektiğini söyledi.
    "Sistem değişikliğini yapabilecek liyakata sahip kişi ve kişiler,  İlhan Cavcav döneminde yetişti." ifadesini kullanan Turgay Kalemci, şunları  kaydetti:
    "Gücünü liyakattan değil de delege sayısından alan başkan adayları,  güçlerini, bu dönüşümü gerçekleştirip sistemi kuracak kişi ve kişileri ikna  ederek onlarla birlikte görev alıp, hareket etme yönünde kullanmalı. Cumhuriyet  ile kurulan ve Cumhuriyet gibi ilelebet kalmayı hak eden, bu seviyeye gelmesine  sebep olan kişinin yani İlhan Cavcav'ın heykelini diken bu kulüp, delege gücüyle  seçilen başkanlar tarafından, tarihe gömülmeyi hak etmiyor."

    Kaynak: Skorer / Spor

    Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title