Haberler

Gençlerbirliği-Beşiktaş Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Gençlerbirliği- Beşiktaş mücadelesi 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, 1-1 eşitlikle tamamlanan Beşiktaş maçıyla ilgili, "Golden sonra ilk 20 dakika çok şanslıydık. Beşiktaş bir hayli baskılı oynadı" dedi.

Sahada ilk devre çok iyi oynayan bir Gençlerbirliği olduğunu belirten Çapa, "Skor bizim adımıza 1-1'den fazla olması gerekiyordu. Çünkü ilk devre çok çok iyi oynadık ancak yediğimiz golden sonra ilk 20 dakikayı biraz şanslı geçirdik. Beşiktaş bir hayli baskılı oynadı. Her ne kadar Beşiktaş baskılı gözükse de daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Özellikle de son dakikada Tosic, topu daha iyi çıkarabilmiş olsaydı 2-1 galip gelebilirdik" diye konuştu.

Çapa, Ankara'daki taraftarların Gençlerbirliği'nden belirli bir beklentileri olmasının normal olduğunu söyleyerek, "Ama biraz gerçekçi olalım. Çünkü bugün ilk 11'de oynayan arkadaşlarımızın sadece 3-4 tanesi Spor Toto Süper Ligi biliyor. Bu arkadaşlarımız yurt dışından geldi, Türkiye ligini bilmiyorlar, adapte olamadılar ve bu adaptasyon dönemi kolay geçmiyor. Ayrıca çok ağır şekilde baskı altına alınıp eleştiriliyorlar. Bu çok doğru değil. Çok büyük paralar verip hazır olan futbolcuları alma şansımız yok. Onun için sabretmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Geçen sene Beşiktaş'ın kadro yapısının bireysel anlamda çok kaliteli olduğunu ancak hiç kimsenin mutlu olmadığını söyleyen Çapa, "Ama bu sene bakıldığı zaman bireysel anlamda çok fazla bir şey yok ama bir coşku var sahada. Bunu yaratabilmek de o kadar kolay değil. Bu parayla pulla olacak işler değil. Bütçesi büyük olan takımlar bu işi daha kolay yapabiliyor. Bizim gibi değişik vizyonu olan takımların biraz daha zamana ihtiyacı var" dedi.

ÇAPA'DAN İSTİFA HABERLERİNE CEVAP

Hakkında çıkan istifa haberlerine cevap veren Çapa, "İlk dört takımla aramızda 4-5 puan farkı var ama değişik bir ortam varmış gibi spekülasyonlara yol açılıyor. Bu da açıkçası bizi üzüyor. Bu maçtan önce ligde 9'uncuyduk ancak istifam yönünde haberler yazılıyor. O zaman bizden alt sıralarda olan hocaların hepsinin istifa etmesi lazım. İnsanlar yapılan işlere baksın. Türk futboluna bir şeyler vermek istiyorsak o zaman sabırlı olmak zorundayız" tepkisini gösterdi.

Bir gazetecinin, "Son dakikalarda 3 oyuncu değiştirdiniz, bu skoru korumaya mı yönelikti?" sorusu üzerine ise Çapa, "Skoru korumak değil, bazı arkadaşlarımız oyundan düşmüştü. Zaten sahaya defansif özellikleri bulunan oyuncular almadık. Skoru korumak amaçlı oyuncu değiştirmedik, 2-1'i nasıl yakalayacağımıza yönelik bir değişiklikti" cevabını verdi.

Gençlerbirliği Kalecisi Ramazan Köse ise, "Arkadaşlarımı kutluyorum. İyi bir mücadele sergilediler. Sahaya 3 puan için çıktık ama 1 puanda kötü gidaşata 'dur' demenin bir yolu" dedi.

Bir gazetecinin, son dönemde Gençlerbirliği kalesindeki istikrarsızlığı hatırlatması üzerine Köse, "2-3 maç ben kötü oynayabilirim. Özkan kardeşim de iyi çalışıyor. Bu hafta kaleyi tekrar aldığım için mutluyum" diye konuştu.

Kırmızı-siyahlı oyuncu Özgür İleri de, "Çok iyi bir mücadele oldu. İlk yarı çok iyi futbol oynadık. İkinci yarı ise iyi mücadele ettik ancak biraz daha çok pasa yapabilseydik, gol bulabilirdik ama olmadı. İkinci yarı oyundan düştük. Oyuna tam kapasite olamadık. Oyundan düşsek de iyi bir mücadele sergiledik" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Oyuna çok kötü başladık. Özellikle ilk 25 dakika oyunun kontrolü tamamen Gençlerbirliği'ndeydi" dedi.

Aybaba, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Maçın sonrasında oyunu biz kontrol etmeye başladık ve orta sahada pas yapmaya başladık. İkinci yarı gerçekten çok istekli oynadık, çok pozisyona girdik. Keşke bunlardan bir tanesini atsaydık. Her zaman olduğu gibi çok pozisyona giren bir takım görüntüsündeydik. İkinci yarı iyi bir maç oldu. Oyuncularımı kutluyorum. Belli bir kadroyla çok iyi mücadele ediyorlar. Taraftarlarımızı da kutluyorum. Keşke onlar adına şu maç 3-2 alınabilseydi diye düşünüyorum. Dönüp hemen çalışmaya başlayacağız."

Devre arası transfer çalışmalarının hatırlatılması üzerine ise Aybaba, "Alacağımız oyuncular, direk gol atabileceğimiz oyuncular olacak. Böyle bir forvet oyuncusu arıyoruz" diye konuştu.

Beşiktaşlı oyuncu Ersan Gülüm ise, "Antalya'dan sıcak havadan geldik. Ankara'da hava buz gibiydi. Maça durgun başladık, bir gol yedik ilk yarı 1-1 bitti. İkinci yarı iyi bir performans sergiledik. Golleri atabilirdik ama 2. golü bulamadık. Top kaleye girmek istemedi. Ankara'da 1 puan iyi mi, kötü mü onu ilerleyen haftalarda değerlendireceğiz. Ligi 30 puanla bitirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"İkinci yarıda ise savunmada bir uyumsuzluk mu vardı" şeklindeki soru üzerine Gülüm, "Zannetmiyorum. Baktığımızda Beşiktaş hep hücum oynuyor. Gol de yiyoruz ama defansta bazı açıklar verebiliyoruz. Bunu daha kontrollü hale getirmemiz gerekiyor. Bazen gol atabilmek için ileriye 1-2 oyuncunun daha fazla gitmesi gerekiyor. O yüzden geride eksik kalıyoruz" cevabını verdi.

Olcay Şahan ise, kaçırdıkları golleri atmaları halinde maçı farklı kazanabileceklerini belirterek, "İlk yarı biraz zorlandık. Antalya ile Ankara arasında hava sıcaklık farkı olduğu için uyum sorunumuz oldu biraz. Maalesef 3 puanı alamadık. Girdiğimiz pozisyonları atsaydık 5-6 olabilirdi. Ancak bunu başarmadık" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Fuat Çapa Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title