Haberler

Gençlerbirliği: 1 - Bursaspor: 0 (İlk Yarı)

Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği, Bursaspor Karşısında İlk Yarıyı 1-0 Önde Tamamladı.

Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği, Bursaspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmaya baskılı bir şekilde başlayan Gençlerbirliği, bunun ödülünü penaltıdan kaydettiği golle buldu. Başkent ekibinin Mehmet Çakır, Engin ve Okan üçlüsüyle geliştirdiği ataklar Bursaspor kalesinde tehlikeli anlar yaşanmasına neden oldu. İlk yarı boyunca rakibine gol pozisyonu şansı tanımayan Gençlerbirliği, bu devreyi de Okan'ın penaltıdan attığı golle 1-0 önde kapamayı bildi.

Bursaspor, bu yarıda Gençlerbirliği önünde bir varlık gösteremezken, pozisyon üretmekte de zorlandı. Özellikle ileri uçta görev alan Burak ve Sinan arasında uyumsuzluk gözlendi. Rakibi karşısında tehlikeli olamayan yeşil-beyazlılar soyunma odasına mağlup girmek zorunda kaldı.

7. dakikada Ömer Erdoğan'ın Engin'i ceza alanı içerisinde düşürmesi sonucunda kazanılan penaltı atışını kullanan Okan, topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

13. dakikada Mehmet Çakır'ın sağ taraftan ortasında Okan topu altı pas içindeki Isaac'in önüne bıraktı. Bu futbolcu ayağının dışıyla kötü bir vuruş yapınca meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

27. dakikada ceza alanı içindeki Engin, topu penaltı noktasının gerisindeki Isaac'e aktardı. Bu futbolcunun çok sert şutunda top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

28. dakikada Burak, sol taraftan ceza alanı sağ çaprazındaki Ömer Barış'a topu gönderdi. Bu futbolcunun çaprazdan yaptığı etkili vuruşta meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti.

37. dakikada Isaac ile Mehmet Çakır'ın paslaşmasında son olarak topu önünde bulan Mehmet Çakır'ın sağ çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: M.Cemil Şensöz, Turan Ökke, M.Cem Hanoğlu

Gençlerbirliği: Recep, Erhan, Tuna, Traore, Eren, Mehmet Çakır, Kerem, Mehmet Nas, Engin, Okan, Isaac

Bursaspor: Ömer Çatkıç, Hasan, Ömer Erdoğan, Egemen, Volkan, Ömer Barış, Sumulioski, Cumhur, Veli, Sinan, Burak

Gol: Dk. 7 Okan (penaltıdan) (Gençlerbirliği)

Sarı Kartlar: Dk. 7 Egemen, Dk. 41 Cumhur (Bursaspor), DK. 39 Eren (Gençlerbirliği)

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title