Haberler

Gençler Ülkenin Geleceğini Daha İyiye Taşıyacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gençlerin, öğrencilerin kendi kültürlerini, dinlerini, dillerini gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmaları gerektiğini belirterek, "Gençler ülkenin geleceğini bizden daha iyi konuma getirmek üzere mücadele verecekler.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gençlerin, öğrencilerin kendi kültürlerini, dinlerini, dillerini gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmaları gerektiğini belirterek, "Gençler ülkenin geleceğini bizden daha iyi konuma getirmek üzere mücadele verecekler. Biz onlara bu imkanı vermek zorundayız." dedi.

Malatya'da Vali Galip Demirel Ortaokulu'nu ziyaret eden Bakan Kurum, burada öğrencilerce atık malzemelerden hazırlanan ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Basketbol sahasında oynayan çocukların yanına giden Kurum, burada bir süre öğrencilerle basketbol oynadı.

Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen yemekte AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve 12 ilçenin AK Parti ilçe başanlarıyla bir araya gelen Kurum, kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Restorasyonu tamamlanan Karakaş Konağı'nın açılışına da katılan Kurum, Malatya'da geçmişten bu yana farklı din, dil ve ırktan insanların bir arada yaşadığını belirtti.

Konağın mimari olarak özlemini duydukları yapılardan olduğuna işaret eden Kurum, restorasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurum, "Bu mekanların ruhu, dili var. Konuşamıyorlar ama bizim buraların ruhundan ne söylemek istediklerini iyi anlamamız gerekiyor. Şehircilik anlamında da ecdadın bize bıraktığı bu emanetleri en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor." diye konuştu.

"Dünyanın her yerinde milletimizi temsil edecekler"

İlim ve irfan yuvası olarak kullanılacak konakta yetişecek gençlerin, öğrencilerin kendi kültürlerini, dinlerini, dillerini gelecek nesillere en doğru şekilde aktaracaklarını ifade eden Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençler, ülkenin geleceğini bizden daha iyi konuma getirmek üzere mücadele verecekler. Biz onlara bu imkanı vermek zorundayız. Onlar da ülkenin bulunduğu durumu daha da yukarı taşıyarak bütün mazlumların, ihtiyacı olan insanların ki; dünyada birinci sıradayız yardım eli olarak, buradan yetişen öğrencilerimiz de dünyanın her yerinde milletimizi temsil edecekler."

Bakan Kurum, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 yılından bu yana her zaman mazlum ve ihtiyacı olan insanların yanında olduğunu belirterek, bu sayede herkese yetişmeye çalıştıklarını vurguladı.

Her zaman mazlumun yanında olduklarını anlatan Kurum, gelecek nesillerin bu yardımı daha iyi noktalara taşıyacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Kurum basketbol Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title