Haberler

Gençler Türkiye Şampiyonası'na Ayvalık'tan 3 Tekvandocu

Geçtiğimiz hafta Balıkesir'de yapılan Tekvando İl Seçmelerinde, Gençler Türkiye Şampiyonasına katılabilmek için mücadele eden genç tekvandocular arasında 3 Ayvalıklı tekvandocu Balıkesir'i Türkiye Tekvando Şampiyonasında temsil etme hakkını kazandı.

Geçtiğimiz hafta Balıkesir'de yapılan Tekvando İl Seçmelerinde, Gençler Türkiye Şampiyonasına katılabilmek için mücadele eden genç tekvandocular arasında 3 Ayvalıklı tekvandocu Balıkesir'i Türkiye Tekvando Şampiyonasında temsil etme hakkını kazandı.

Geçtiğimiz hafta Pazar günü Balıkesir İl Gençlik Merkezi'nde yapılan elemelere il ve ilçelerden toplam 41 sporcunun katıldığı gözlendi. Yapılan eleme karşılaşmalarında, Ayvalıklı Tekvandocular 2 Altın ve 1 Gümüş Madalya kazanarak 16-23 Ocak tarihleri arasında Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılacak olan Gençler Türkiye Şampiyonasında Balıkesir'i temsil etmeye hak kazandılar. 48 kilogram erkeklerde geleceği parlak şampiyon sporculardan olan Hakan Baytok,

iki maçını da sayı ile alarak altın madalyanın sahibi oldu. 44 Kg Bayanlarda Yağmur Baysal ise yapmış olduğu iki maçını da nakavt ile kazanarak kilosunda iddialı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Son zamanlarda başarı grafiği hızla yükselen 45 Kg Erkekler kategorisinde mücadele eden Mustafa Çavuş ise ilk maçını nakavt ile kazandıktan sonra final maçında rakibine sayı vererek Gümüş madalyasıyla yetindi.

Pazar günü yapılan elemelerde Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İlhan Aslanda hazır bulunurken, şampiyonada Balıkesir merkezden toplam 11 hakemin görev yaptığı gözlendi. Tekvando Balıkesir İl Temsilcisi Serkan Erkekoğlu ve İl Hakem Kurulu Volkan Sersan'ın nezaretinde yapılan karşılaşmaların oldukça çekişmeli geçtiği gözlendi.

SERSAN'IN SPORCULARINA GÜVENİ TAM

Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Ayvalık Tekvando Takımı sporcularından Hakan Baytok, Yağmur Baysal ve Mustafa Çavuş'un Balıkesir'i Gençler Türkiye Şampiyonasında temsil etmeye hak kazanmasıyla ilgili görüşlerini aldığımız Ayvalık Tekvando Takımının Antrenörü Volkan Sersan, Ayvalık tarihinde ilk kez 3 tekvandocunun Gençler Türkiye Şampiyonasına katılacağından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu şampiyona sonrası milli takım ve Gençler Avrupa Şampiyonası seçmeleri olması sebebi ile sporcularımızın alacakları dereceler çok önemli.İlk 16'ya giren sporculardan seçme olarak her sıklette milli takım kampına çağırılacak sporcular olacağı için ilk hedefimiz sporcularımızın sıkletlerinde Türkiye de ilk 16'ya girmelerini sağlamak olacaktır. Ben sporcularıma güveniyorum. Ayvalık'tan Milli Takıma sporcularımız katılmaya hak kazanacaklarına inanıyorum" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Türkiye Ayvalık Gümüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title