Haberler

Gençler Sabah Namazında Buluştu"

Çeşitli platformlarda örgütlenen bir grup genç, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için Eyüp Sultan Camisi'nde sabah namazının ardından eylem yaptı.

"Ümmeti sabah namazına giden gençler uyandıracak, Gençler sabah namazında buluşuyor" sloganıyla çeşitli platformlarda örgütlenen bir grup genç, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için sabah namazının ardından eylem yaptı.

Sabah namazını Eyüp Sultan Camisi'nde kılan grup, namaz sonrası cami önünde "Diren Mursi Türkiye Seninle" yazılı pankart açarak Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi aleyhine slogan attı.

Gazeteci Adem Özköse topluluğa hitaben yaptığı konuşmada Sisi'yi ve ona destek veren Batı ülkelerini eleştirdi.

Özköse, geçen hafta tutuklanarak cezaevine giren Yakup Köse'ye de haksızlık yapıldığını belirterek bunun için devletin özür dilemesi gerektiğini ileri sürdü.

Mısır'daki darbe karşıtı gösterilerde öldürülen Esma Biltacı'nın ağabeyi Ammar Biltacı da Muhammed Mursi'ye destek veren Türkiye Müslümanlarına teşekkür etti.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Yazar Recep Songül ise Müslüman gençliğin sabah ve teheccüd namazlarında bir araya gelmesini dilediğini ifade etti.

Gruptakilerden bazıları "Yakup Köse'ye Özgürlük" yazılı bir pankart da açtı.

Edilen duaların ardından grup bir süre tekbir getirdikten sonra eylemini sonlandırdı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Türkiye Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title