Haberler

Gençler, Ilgaz'a Tırmandı

ATATüRK'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında 4 dağcı, Ilgaz Dağları'nın 2 bin 587 metrelik zirvesi olan Büyükhacet'e tırmandı.

ATATüRK'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında 4 dağcı, Ilgaz Dağları'nın 2 bin 587 metrelik zirvesi olan Büyükhacet'e tırmandı.Mülayim Yaylası, Belen Gediği, Kaynar ve Taşlık sırtı rotasını takip ederek yürüyüşe geçen 11 sporcu, Yıldız Tepe Turizm Merkezi Ilgaz Orman İşletmesi Tesisleri'nin bahçesine kamp kurdu.

Ilgaz Kaymakamı Cahit çelik'in de katıldığı kampın ardından grup, küçük gölcüklerin ve binlerce çiçeğin yer aldığı 'Ilgaz'ın saklı cenneti' diye adlandırılan bölgeye 15 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi. Bütün gece yağan yağmurun etkisi altında sabah erken saatlerde yapılan kahvaltı sonrası 4 sporcu, Büyükhacet'e saat 06.00'da tırmanışa geçti.

İlk 9 kilometreyi yoğun yağmur altında geçen ekip, 2 bin metre rakımdan itibaren bulut içinde sis ve tipiye maruz kaldı. Şiddetli fırtına ve tipinin yanı sıra görüş uzaklığının 100 metrenin altına düşmesine rağmen saat 10.30 sıralarında sporcular, 2 bin 587 metrelik zirveye ulaştı. Burada hatıra fotoğrafı çektiren sporcular, öğleden sonra kampa döndü.

Cengiz YALçIN/ILGAZ (çankırı), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title