Haberler

Gençler Güney Afrika'da Buluşacak

Sabancı Holding'in katkılarıyla Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde düzenlenecek dünyanın en büyük gençlik buluşmasına Türkiye'den katılacak 10 isim belirlendi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre; dünyanın en büyük gençlik buluşması olan "One Young World"  için video ve grup mülakatı olmak üzere iki aşamalı seçim sürecini başarıyla tamamlayan Deniz Demircioğlu, Hüseyin Gökçe Kırmacı, Şayen Tokyay, Aslı Yiğit, Emine Şahin, Serkan Toso, Semi Ertuğrul, Elif Ece Demiral, Efehan Danışman ve Anıl Bakkaloğlu 2-5 Ekim 2013 tarihleri arasında Johannesburg'da yapılacak zirvede Türkiye'yi temsil edecek.

"One Young World" zirvesine katılacak gençlerin 1995 ve öncesinde doğmuş olmalarının yanı sıra takım çalışmasına yatkın, liderlik potansiyeline sahip, küresel sorunlara ilgi duyan, gönüllü faaliyetlere katılmış olmaları bekleniyor.

"Genç Davos" olarak da adlandırılan zirvenin ilki 2009 yılında 8-10 Şubat tarihleri arasında Londra'da, ikincisi 1-4 Eylül 2011 tarihleri arasında Zürih'te ve son olarak 18-23 Ekim tarihleri arasında ABD'nin Pittsburgh kentinde gerçekleştirildi. Dünyanın 192 farklı ülkesinden zirveye katılan bini aşkın delegenin arasında Türk gençleri de Sabancı Holding'in katkılarıyla yer alıyor.

Gençtiğimiz yıllarda zirveye katılan isimler arasında eski ABD Başkanı Bill Clinton, Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan,  Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Nobel ödüllü ekonomist Muhammed Yunus, müzisyen ve aktivist Bob Geldof, Norveç Prensi Haakon ve Prenses Mette-Marit, Müzisyen Joss Stone, Futbolcu Clarence Seedorf, Twitter'un kurucularından Jack Dorsey ile Wikipedia'nın kurucusu ve CEO'su Jimmy Wales bulunuyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Sabancı Holding Hüseyin Gökçe Güney Afrika Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title