Haberler

Gençler 19 Mayıs'ı RTÜK Şöleni ile Kutladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile Atatürk'ü Anma, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda gençler için bir şölen düzenledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile Atatürk'ü Anma, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda gençler için bir şölen düzenledi. Şölende yaklaşık 3 bin genç şarkıcı Petek Dinçöz ve Kutsi'nin şarkılarıyla doyasıya eğlendi.

RTÜK'ün Medya Okuryazarlığı Projesini ve Akıllı İşaretler Uyarı Sistemini gençlere tanıtmak amacıyla Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlediği gençlik şölenine RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta da katıldı. Ankara'daki her liseden en başarılı 10'ar öğrencinin de katıldığı şölen, Ankara Abidin Paşa Lisesi Karadeniz Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisiyle başladı. Şölende gençler şarkıcı Kutsi ve Petek Dinçöz'ün şarkılarıyla doyasıya eğlenirken salondaki Türk bayrakları, RTÜK'ün, 444 1 178 İletişim Merkezi'ni, Akıllı İşaretler Uyarı Sistemi'ni ve Medya Okuryazarlığı Projesi'ni tanıtan ve Atatürk'ün gençlerle ilgili sözlerinin yazılı olduğu afişler dikkati çekti. Yaklaşık 3 bin gencin katıldığı şölen TRT 2'den naklen yayınlandı.

RTÜK BAŞKANI AKMAN: "GENÇLERİN TV'NİN OLUMSUZ ETKİLERİNDEN EN AZ ZARARI GÖRMESİNİ İSTİYORUZ"

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, şölenin açılışında yaptığı konuşmada, Atatürk'ün verdiği kurutuluş mücadelesinin öneminden söz etti. Murat Bey Balta, gençlere seslenerek "Mustafa Kemal Atatürk'e layık olmanız gerekiyor ve bunun için, sizler için büyükleriniz ellerinden geleni yapacaklardır. Ancak siz de Türk Milleti'ni dünya ailesi içinde bir numara yapmaya söz veriyor musunuz?" diyerek gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

RTÜK Başkanı Zahid Akman ise, özellikle medya okur yazarlığı projesini gençlere anlatmak, gençlerin medyaya daha eleştirel bakmalarını sağlamak amacıyla böyle bir şöleni düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:

"Televizyon izlemenin ciddi bir iş olduğunu biliyoruz. Medya okur yazarlığı derslerinin aileler tarafından tercih edilmesini, gençlerin televizyonun olumsuz etkilerinden en az zarar görmesini istiyoruz. Yani sizlerle birlikte geleceği inşa ediyoruz. Biz sizlerle birlikteyiz, sizinleyiz ve sizler de iyi ki varsınız."(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title