Haberler

Genç Yetenekler Futbol Şampiyonası"

Puma firması tarafından düzenlenen "Genç yetenekler futbol şampiyonası"nın ikinci ayağı Bursa'da gerçekleştirildi.

Merinos Stadı'nda yapılan şampiyona öncesi, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı ile firmanın Türkiye Pazarlama Müdürü Tacettin Öztürk birlikte basın toplantısı düzenledi.

Bursaspor Kulübü Başkanı Bölükbaşı, Puma'nın Türkiye'deki genç yetenekleri keşfetmek ve onların hayallerini gerçekleştirmek amacıyla düzenlediği bu şampiyonanın gençlere hem büyük bir fırsatın kapılarını araladığını, hem de hayallerini gerçeğe dönüştürme imkanı sunduğunu söyledi.

Bursa'nın yıllardan beri Türk futboluna önemli isimleri yetiştirmiş bir kent olduğunu ifade eden Bölükbaşı, şunları kaydetti:

"Üstelik futbolumuza 'beşinci büyük' olarak adımızı yazdırdık. Biz, Bursaspor'u geleceğe taşıyacak en önemli adımın, gençlere yapılacak yatırım olduğuna inanıyoruz. Türkiye'nin en büyük altyapısıyız. Bugüne kadar altyapımızdan yetişen birçok genç yıldız formamızı giydi. Altyapımızdan çocuklarımız çok yoğun bir şekilde geliyor. Geçtiğimiz günlerde 'yıldız adayı' 13 genç futbolcumuza profesyonel imza attırdık. Bu, Bursaspor için bir gurur vesilesidir. Bu anlamda şampiyonayı gençlerimizin önünde yeni kapılar açması nedeniyle son derece önemsiyorum."

Tacettin Öztürk ise şampiyonanın ilk etabının İstanbul'da gerçekleştirildiğini, ikinci etabı da Bursa'da yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Söz konusu şampiyonayı Bundesliga ekiplerinden Borussia Dordmud Kulübü'nün işbirliğiyle gerçekleştirdiklerini vurgulayan Öztürk, "İstanbul etabında 12-16 yaş grubundan 4 genç seçmiştik. Burada da 4 gencimizi seçeceğiz. Sonrasında bu gençlerimiz Almanya'da Borussia Dortmund Futbol Okulu'nda antrenman yapma fırsatı yakalamış olacak" diye konuştu.

Öztürk, elemeleri geçen 8 gencin ayrıca  Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp ve Almanya'nın milli futbolcusu Marco Reus ile tanışma fırsatı yakalayacaklarını, daha sonra da Signal Iduna Park Stadı'nda bir Borussia Dortmund maçını canlı izleme fırsatı elde edeceklerini de sözlerine ekledi.

Şampiyonada çok sayıda genç futbolcu adayı, dereceye girmek için mücadele verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Bursaspor Türkiye Puma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title