Haberler

Genç Türkiye Zirvesi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Gençlerimize güveniyoruz. Gençler bizim geleceğimiz." dedi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Genç Türkiye Zirvesi'nde konuşan Bakan Bak, gençlerden hayallerinin peşinden koşmalarını istedi.

Kendi yaşamından örnekler veren Bak, 1988 yılında master yapmak için İngiltere'ye gittiğini, karşılaştığı sıkıntılara rağmen eğitimini başarıyla tamamlayarak yurda döndüğünü aktardı.

Bakan Bak, hem spor hem de siyasette birçok mevkide bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Mücadele etmek zorundayız. Gençler hiçbir şey imkansız değil, çok çalışacaksınız. Bunun yanında sosyal olacaksınız, paylaşacaksınız. İnsanlarla dost olacaksınız. Bilginizi ve sevginizi paylaşacaksınız. Ülkenizi seveceksiniz. Bunlar önemli. Çünkü bu coğrafyada bizim değerlerimiz bin yıldır var. O yüzden işinizi en iyi şekilde yapacaksınız. Bunu yapmak için çok çalışmak gerekir. Bir de içinizde vicdan olacak. İnsanlara sevginizi göstereceksiniz, büyüklerinize saygılı olacaksınız. Ülkemizin böyle gençlere ihtiyacı var. Gençlerimize güveniyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Hayallerinizi asla terk etmeyin, hayallerinizin peşinden koşun. Girişimci bir ruhunuz olsun."

Genç Türkiye Zirvesi'nin "milli ve yerli" temasıyla yapıldığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'de son dönemde bu yönde önemli adımların atıldığını vurgulayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere verdiği desteği biliyorum. Ben de onlardan biriyim. Vefalı olmayı, insanı sevmeyi ondan öğrendim. O bizim ağabeyimiz, büyüğümüz. Bize yol gösterdi ve biz de onunla beraber yürümeye devam ediyoruz. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere olan desteğini ve güvenini biliyoruz. Hep beraber büyüyen gelişen güçlü Türkiye istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title