Haberler

Genç Tasarımcılardan Muhteşem Defile

Nostalji ile bugünü buluşturan NEWSTALGIA temasıyla düzenlenen EİB 13. Moda Tasarım Yarışması muhteşem final defilesi ile sona erdi.

Yarışmayı Cihad Sünbül kazandı. İkincilik Atlan Toygar Rona'nın olurken, üçüncü Fatma Süleymanoğlu oldu.

Katma değerli ürün ihracatının yolunu açacak, genç ve vizyoner tasarımcıları Türk hazırgiyim sektörüne kazandırmak amacıyla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması'nın 13. Final heyecanı İzmir Kültürpark içerisindeki Lunapark'ta gerçekleştirildi.

Finale kalan 10 tasarımcının nostalji ile bugünü buluşturan NEWSTALGIA temasıyla hazırladıkları tasarımlar, temanın ambiyansına uygun olarak İzmir Kültürpark'taki Lunapark'ta sergilendi. Tasarımlar, defileyi izleyen 500 kişinin büyük beğenisini kazandı.

Finalistler, sonbahar-kış koleksiyonundan oluşan hazırladıkları 4'er kostümü, Öner Evez ve Yakup Biçer kareografisiyle podyumda sergiledi.

BAŞKAN KIZILGÜNEŞLER VEDA ETTİ

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, EİB Moda Tasarım Yarışması'nda yaptığı konuşma ile hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatçılarına veda etti.

EİB Moda Tasarım Yarışması'nın 4 tanesinde Komite Başkanı, 8 tanesinde ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak sorumluluk üstlendiğini belirten Kızılgüneşler, "Yıllardır, bir önceki yılın daha ötesine geçmesi ve moda tasarımı anlayışına yeni, farklı ve taze soluklar getirecek genç yetenekleri moda endüstrimizin dikkatlerine sunmak ve değerli yarışmacılarımızın kariyerlerinde unutulmaz bir iz bırakması için ciddi emek verdiğimiz organizasyonumuzun bu yılı, benim için ayrıca farklı bir anlam taşıyor.z 2 dönemdir, yani 8 yıl boyunca gururla sürdürdüğüm EHKİB Başkanlığı görev ve sorumluluğunu bu yıl devrediyorum. Bu, bu yarışmada konuşmacı olarak son kez karşınıza çıktığım anlamına geliyor. Aslında bakıyorum da, 4'ünde Komite Başkanı, 8'inde de EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı olarak geçen yıllar boyu düzenlediğimiz ve çoğunda siz değerli misafirlerimizle birlikte olma mutluluğunu yaşadığımız 12 yarışmada görev ve sorumluluk üstlenmişim. Yalnızca ilk yarışmada dahlim olmamış. Bu yarışmanın ilk kıvılcımını yakan Eski Başkanımız Jak Eskinazi ve Eski Komite Başkanımız Belgütay Oral'a da huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HAZIRGİYİM SEKTÖRÜ 17 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPIYOR

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise; Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektörünün 17 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini, Ege Bölgesi'nin hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründe önemli bir oyuncu olduğunu kaydetti.

"Günümüzde ürünlerin nerede yapıldığından ziyade, nerede tasarlandığı önemli" diyen Büyükekşi, "Tasarıma önem vermemiz gerekiyor. Türkiye'de 10 yıldı 23 farklı sektörde tasarım yarışmaları yapıyoruz. Katma değerli ihracatı arttırabilmek için Ar-Ge, Tasarım, İnovasyon çok önemli. Bundan sonra ürünlerimizi DESIGNED AND MADE IN TURKEY etiketiyle ürünlerimiz tüm dünyada boy gösterecek. Bu sayede hem tasarımcılar, hem ürünü ürettirenler, hem de Türkiye kazanacak" şeklinde konuştu.

Tasarım yarışmalarının amacının sektörlere tasarımcı kazandırmak olduğuna işaret eden Büyükekşi sözlerini şöyle tamamladı: " Bugün burada finale kalan arkadaşlarımızı kutluyorum. Bence hepsi kazandılar. Bizim amacımız onları yetiştirmek ve sektöre kazandırmak. 10-15 yıl önce bu yarışmaları kazananlar bugün Türkiye'nin yüzünü ağartıyor. Bugün bu yarışmaya katılanlar yarın Milano'da, Londra'da, New York'ta defileler düzenleyecek. Moda Haftalarına katılacak. İhracat demek büyüme demek, istihdam demek, refah artışı demek, Türkiye'nin huzuru güveni için dövize ihtiyaç var. Mehmetçiğimiz nasıl Afrin'de kahramanca mücadele ediyorsa, İhracatçılarımızda kahramanca 238 gümrük noktasına ihracat yapıyor."

Yarışmanın birincisi Cihad Sünbül 15 bin TL, ikincisi Atlan Toygar Rona 10 bin TL ve üçüncüsü. Fatma Süleymanoğlu ise; 5 bin TL para ödülünün sahibi oldu. İlk üçe giren tasarımcılar, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı'nca tasarım tebliğinde yazan koşulları yerine getirmeleri halinde yurtdışında eğitim desteğine başvurabilecek.

Ünlü Modacı Emre Erdemoğlu'nun koçluğunda düzenlenen EİB 13. Moda Tasarım Yarışması'nda final heyecanını genç tasarımcılar; Abdul Cihad Sünbül, Atlan Toygar Rona, Çağla Demirkıran, Dilara Karaca, Elif Doğu, Ezgi Vural, Fadime Yıldırım, Fatma Süleymanoğlu, Gözde Ekizceli ve Yağmur Aysan yaşadı.

JÜRİDE KİMLER YER ALDI?

EİB Moda Tasarım Yarışması'nın jürisinde; Burak Sertbaş, Tuvana Büyükçınar, Simay Bülbül, Gamze Saraçoğlu, Özlem Kaya, Nejla Güvenç, Yıldırım Mayruk, Lara Sayılgan, Ceyda Balaban, Hakan Öztürk, Dilek Süslüer ve İsmail Acar görev yaptı.

EİB 13. Moda Tasarım Yarışması'nda birinci olan Cihad Sünbül'ün ödülünü Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler verdi.

EİB 13. Moda Tasarım Yarışması'nda ikinci olan Atlan Toygar Rona ödülünü Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve TİM Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki'nin elinden aldı.

EİB 13. Moda Tasarım Yarışması üçüncüsü Fatma Süleymanoğlu'na ödülünü Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ile EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Büyükekşi Türkiye Moda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title