Haberler

Genç Sinemacılar Yarışacak

Bu Yıl İkinci Kez Dağıtılacak Yeşilçam Ödülleri'ne Aday Filmler 20 Ocak'ta Açıklanacak.

BU YIL İKİNCİ KEZ DAĞITILACAK YEŞİLÇAM ÖDÜLLERİ'NE ADAY FİLMLER 20 OCAK'TA AÇIKLANACAK.

Ceyda Düvenci ve Levent Üzümcü'nün sunumuyla 20 Ocak'ta Garaj İstanbul'daki bir kokteylle açıklanacak olan adaylar, dokuz ana dalda ve iki özel kategoride verilen ödüller için yarışacak. "En İyi Film" ödülü sahibinin 150 bin TL ile ödüllendirildiği yarışmada toplam 47 film yarışıyor.

1 Ocak - 31 Aralık 2008 arasında gösterime girmiş tüm Türk filmlerinin herhangi bir başvuru beklenmeksizin doğal aday adayı olduğu Yeşilçam Ödülleri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iki aşamalı jüri sistemi ile belirlenecek. İlk etapta 600 kişilik jüri üyesinin değerlendireceği Yeşilçam Ödülleri'nin birincileri ise 3 Mart 2009'da görkemli bir törenle açıklanacak.

Toplam 47 aday adayı filmin arasında ise bu yıl 19 genç sinemacının filmi yarışacak. Jüri 19 film arasından beş adayını 20 Ocak'ta açıklayacak. Yeşilçam Ödülleri'nin adayları arasında Seyfi Teoman"ın "Tatil Kitabı", İnan Temelkuran'ın "Made In Europe", Tolga Örnek'in "Devrim Arabaları", Ela Alyamaç'ın "Peri Tozu", Zübeyr Şaşmaz'ın "Muro - Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine", Özcan Alper'in "Sonbahar" gibi filmler var.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title