Haberler

Genç Nüfustaki İşsizlik Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (Tüik) Verilerine Göre,, Geçen Yıl Temmuz Döneminde Yüzde 18,9 Olarak Hesaplanan Genç Nüfustaki İşsizlik Oranı Yüzde 23,2'ye Yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre,, geçen yıl temmuz döneminde yüzde 18,9 olarak hesaplanan genç nüfustaki işsizlik oranı yüzde 23,2'ye yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) üçer aylık dönemler itibariyle her ay kamuoyuna duyurduğu Hanehalkı İşgücü Araştırmasının ''Haziran-Temmuz-Ağustos'' dönemini kapsayan ''Temmuz 2009'' sonuçlarını açıkladı.

Bu sonuçlara göre, bu yıl Mart ayında başlayan işsizlik oranındaki düşüş eğilimi Temmuz ayında da devam etti.

Anket sonuçlarına göre, ülke genelinde yüzde 12,8 olan işsizlik oranı kentsel yerlerde yüzde 16, kırsal yerlerde ise yüzde 6,8 oldu. Geçen yıl yüzde 12,5 olarak hesaplanan tarım dışı işsizlik oranı da bu yıl Temmuz döneminde yüzde 16,3'e yükseldi.

Genç nüfustaki işsizlik oranı ise yüzde 18,9'dan yüzde 23,2'ye çıktı. Bu yılın Temmuz döneminde istihdam edilenlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine oranla 50 bin kişi artarak 22 milyon 213 bin kişiye yükseldi.

Geçen yılın Temmuz döneminde yüzde 48,4 olan işgücüne katılma oranı bu yıl yüzde 49,3 oldu. Söz konusu oran kentsel yerlerde yüzde 46,2, kırsal yerlerde ise yüzde 56,4 olarak belirlendi.

Erkeklerde işgücüne katılma oranı geçen yılın aynı dönemine göre 0,2 puanlık artışla yüzde 71,8, kadınlarda ise 1,6 puan artışla yüzde 27,6 oldu.

Temmuz 2009 döneminde istihdam edilen toplam 22 milyon 213 bin kişinin yüzde 26,9'u tarım, yüzde 18,6'sı sanayi, yüzde 6,3'ü inşaat, yüzde 48,2'si ise hizmetler sektöründe çalışıyor.

Temmuz dönemi itibariyle Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 842 bin kişi artarak 3 milyon 267 bin kişiye yükseldi. Kentsel yerlerde işsizlik oranı 4 puanlık artışla yüzde 16, kırsal yerlerde ise 1,3 puanlık artışla yüzde 6,8 oldu.

Türkiye'de tarım dışı işsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre 3,8 puanlık artışla yüzde 16,3 seviyesinde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre bu dönemdeki işsizlerin, ''yüzde 69,9'unu erkek nüfus oluşturdu.

İşsizlerin yüzde 25,5'ini işten çıkarılanlar oluşturdu.

Temmuz dönemi itibariyle istihdam edilenlerin yüzde 71,7'si erkek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title