Haberler

Genç Milli Güreşçilerin Gözü Avrupa Şampiyonluğunda

GÜLAY GEYİK - Bosna Hersek'te 24-30 Temmuz'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na günde çift antrenmanla hazırlanan Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı, altın madalya hedefliyor.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde kamp yapan, teknik, kondisyon ve dayanıklılık çalışmalarında istekli görünen genç milliler arasındaki bazı sporcular, milli takım formasını ilk kez giyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Manisa Akhisar Belediyespor Kulübü güreşçisi Kadir Kamal (17), Avrupa şampiyonlukları ve dünya ikinciliği bulunan ağabeyi Kerem Kamal'ın teşvikiyle güreşe başladığını söyledi.

Ağabeyiyle antrenmanlara gittiğini anlatan Kadir, 3 yıldır milli takımda bulunduğunu, geçen sene İsveç'te yapılan Yıldızlar Grekoromen Şampiyonası'nda Avrupa ikincisi olduğunu hatırlattı.

Gürcistan'daki Dünya Şampiyonası'nda ise beşincilik elde ettiğini belirten genç güreşçi, "Avrupa Şampiyonası'nda geçen yıl kaybettiğim birinciliği almak istiyorum. Ağabeyim gibi şampiyonluklar elde etmek en büyük hedefim." dedi.

"Ülkeme altın madalya kazandırmak istiyorum"

Milli güreşçi Mert Tilmaç (15) da ağabeyini izlemek için gittiği antrenmanlarda güreşe ilgi duyduğunu söyledi.

İlk defa milli takıma seçildiği için büyük mutluluk duyduğunu aktaran Mert, "Yıldızlarda Türkiye şampiyonu oldum. Bu yıl Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkeme altın madalya ve madalyalar kazandırmak istiyorum. Türkiye'de birçok şampiyonluklar elde etmiş güreşçi ağabeylerimi örnek alıyorum ama en çok da kendi hocam Çelebi Bayır'ı örnek alıyorum." ifadelerini kullandı.

"Türk bayrağını dalgalandıracağım"

Milli formayı ilk kez giyecek olan Mükremin Aktaş (15) ise milli takıma girme hedefini yerine getirdiğini, ikinci hedefinin ise Avrupa şampiyonluğu olduğunu kaydetti.

Mükremin, son olarak dünya şampiyonluğunu elde etmek istediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Güreşe arkadaşlarımla beraber Sakarya'da başladım. Onlar güreşe gidiyordu ben de gittim bir ara, hocalar çağırdı. Böylece güreşe başladık. Güreşirken mutlu oluyorum. Devamlı antrenman yapmak istiyorum. Hocalarımın verdiği emekleri boşa çıkartmayacağım, Türk bayrağını dalgalandıracağım. Şampiyonluk çok farklı bir duygu."

"Hedefim Avrupa ve dünya şampiyonu olmak"

Kayseri Şekerspor Kulübü güreşçisi Barış Erberk de Siirt'te ağabeylerinin mahallede kendi aralarında güreştiğini, kendisinin de onlarla birlikte güreşe başladığını belirtti.

Barış, zamanla güreşe bağlandığını anlatarak, şunları dile getirdi:

"Güreşe ilk Siirt'te başladım. Burada miniklerde Türkiye üçüncüsü oldum. Sonra Kayseri Şekerspor Kulübüne transfer oldum. Orada da minikler Türkiye şampiyonu oldum. Şimdiki en büyük hedefim Avrupa ve dünya şampiyonu olmak. Avrupa şampiyonu olup bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşı'nı okutmak istiyorum."

Kaynak: AA / Spor

Bilecik Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title