Haberler

Genç Komek'te 17 Bin Öğrenci Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu’na katılan 17 binden fazla öğrenci, başta Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitimi olmak üzere spor faaliyetleri, kültür gezileri ve yarışmalarla hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu'na katılan 17 binden fazla öğrenci, başta Kur'an-ı Kerim ve değerler eğitimi olmak üzere spor faaliyetleri, kültür gezileri ve yarışmalarla hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu'nda 17 binden fazla öğrenci, tatillerini hem öğrenerek hem de eğlenerek en verimli şekilde değerlendiriyor. Konya merkez ile birlikte 25 ilçede gerçekleştirilen Genç KOMEK Yaz Okulu, 71 farklı merkezde Dinimiz ve Değerlerimiz, Spor ve Sanat eğitimleri ile 8-16 yaş arası öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Genç KOMEK Yaz Okulu'na katılan öğrenciler Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmenin de mutluluğunu yaşıyor. Sekiz hafta sürecek eğitimlerin beşinci haftasında kurs merkezlerinde öğrencilerin büyük çoğunluğu Kur'an-ı Kerim'e geçerken bu mutluluklarını arkadaşlarına küçük hediyeler vererek, "Fergab" geleneğini yaşatarak taçlandırıyor. Yaz Okulu'nda namaz surelerini öğrenerek 40 hadis ezberlemeye gayret gösteren öğrencilere Peygamber Efendimizin hayatı da anlatılıyor.

Tarih ve kültür bilinci öğretiliyor

Kurs merkezlerinde verilen derslerin yanında spor faaliyetleri, yüzme seansları, kültür gezileri ve yarışmalarla güzel vakit geçirmeleri sağlanan öğrenciler; 9 bin yıllık geçmişi olan Çatalhöyük, Beyşehir, Miryokefalon Zaferi'nin kazanıldığı Bağırsak Boğazı, Mevlana Müzesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi, Sille gibi tarihi ve turistik mekanları gezerek bilgi sahibi oluyor. İlçelerdeki Genç KOMEK Yaz Okulu öğrencileri de araçlarla Konya merkeze getirilerek şehir turuna katılıyor.

Diğer etkinliklerin yanı sıra havuzlarda yüzme zevkini yaşayan Genç KOMEK Yaz Okulu öğrencileri, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma, Siyer-i Nebi, satranç, futbol, basketbol, voleybol, kısa film, fotoğraf ve yakan top dallarında turnuvalara katılarak ödüller kazanıyor. Genç KOMEK'e katılan bütün öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından ferdi kaza sigortası yapıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title