Haberler

Genç Kız Babasına Can Oldu

İzmir'de, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde Gerçekleştirilen Bir Nakille Adanalı 19 Yaşındaki Merve Ekşi, Babası 48 Yaşındaki Metin Ekşi'ye Karaciğerinin Bir Parçasını Vererek Sağlığına Kavuşmasını Sağladı.

İZMİR'de, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen bir nakille Adanalı 19 yaşındaki Merve Ekşi, babası 48 yaşındaki Metin Ekşi'ye karaciğerinin bir parçasını vererek sağlığına kavuşmasını sağladı.

Kendisine 16 yıl önce Hepatit C'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulan 20 yıllık evli, 2 çocuk babası Metin Ekşi, “İlk teşhisin Ankara'da özel bir klinikte konmasının ardından, uzun yıllar ilaç tedavisi gördüm. Ancak son zamanlarda durumum giderek ağırlaştı. Gördüğüm tedavinden olumlu yanıt alamayınca doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine doktorlarımın önerisi ile nakil için Ege Üniversitesi Hastanesi'ne gelmeye karar verdik” dedi.

Bir süredir tedavisinin Ege Üniversitesi Hastanesi'nde devam ettiğini anlatan baba Ekşi, “Burada da bir süre ilaç tedavim devam etti. Nakil için gerekli hazırlıklar yapıldı. Bu esnada kızım Merve gönüllü oldu. Benden habersiz gerekli testleri yaptırmış. İlk duyduğumda kızımın hayatını riske atmamak için razı olmadım. Ancak çok ısrar edince beni ve annesini ikna etmeyi başardı. Şimdi onun sayesinde yeni bir hayata başlayacağım” diye konuştu.

Babasını eski sağlığına kavuşturacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren, Sabancı Anadolu Tekstil Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Merve Ekşi, “Şimdi tek isteğim babamın bir an önce iyileşerek eski sağlığına kavuşması. Tüm insanların bu konuda duyarlı olmasını istiyor, herkesi organ bağışına çağırıyoruz” dedi.

Nakli Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title